kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zafer Çağlayan

Çağlayan: Sicil affında bankalar vicdanlı olmalı

21.02.2009
Sanayi Bakanı Çağlayan, bankaları sicil affında görevlerini yapmaya çağırırken, "Unutmayın, KOSGEB kredisi bankalardan geçiyor" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bankaları Sicil Affı Kanunu çerçevesinde görevlerini yapmaya çağırdı. Çağlayan, Beypazarı Ticaret Odası'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, çıkardıkları Sicil Affı Kanunu'nun 6 ay geçerli olacağını ifade ederek, "Bankalarımızı, Kanun çerçevesinde görevlerini yapmaya davet ediyorum. Bu konuda geçtiğimiz günlerde 1-2 banka ile Bankalar Birliği Başkanımızın açıklaması oldu. Açıklamayı talihsiz bulduğumu ifade etmek istiyorum" dedi. Türkiye Bankalar Birliği sicil affına ilişkin olarak Merkez Bankası tarafından silinen kayıtların bankalar tarafından silinmesi konusunda yasada bir zorunluluk bulunmadığını açıklamıştı.

'ETKİ TEPKİYİ UNUTMAYIN'
Bankacılık sisteminin, sicil affıyla ilgili çekini, senedini, kredi kartı borcunu ödeyenlere karşı "vicdanlı ve duyarlı olması" gerektiğini dile getiren Çağlayan, her insanın hayatta hata yapabileceğini vurguladı. Çağlayan, "Bankalar Birliği Başkanımızın ifadesi de inşallah farklı bir şekilde söylenmiştir. Talihsiz bir açıklamadır. Unutmasınlar ki, bankacılık sistemi, KOSGEB kredilerini ve devletin dağıtmış olduğu birçok mekanizmayı bankacılık sistemi üzerinden yapıyoruz. Yani etki, tepkiyi doğurabilir. Bankacılık sektörünün bu konuda daha akıllı, daha reel sektör yaklaşımlı bir tutum ve davranış içinde olması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi. Çağlayan, çok talep gelmesine rağmen yasaya 'bunu mutlaka uygulayacaksınız' ifadesini koymayı doğru bulmadıklarını, piyasa koşulları içerisinde gerekeni yapacaklarını düşündüklerini anlattı.