kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CLINTON - JIABAO GÖRÜŞMESİ

Obama'nın kadınları diplomasi turuna çıktı

21.02.2009
Seçim kampanyasını "değişim" üzerine kuran ABD'nin yeni başkanı, Çin ve Afganistan'da iki önemli çıkarma yaptı. Dışişleri Bakanı Asya turunu tamamlarken, Pelosi Kâbil'de Karzai ile buluştu..
ABD'nin yeni Obama yönetimi, ülkenin dünyadaki imajını değiştirmek için atağa geçti. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Asya turunu tüm hızıyla sürdürürken Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de Afganistan'da temaslarını gerçekleştirdi. Bakan Clinton, Asya turunda hem ciddi bir bakan olarak Kuzey Kore'ye uyarılarda bulundu hem de "kadın" kimliğiyle evliliği üzerine yorumlar yaptı. Önceki gün gittiği Güney Kore'de Kuzey Kore'ye provokasyona son verme çağrısı yaptı.

CLINTON TEK AŞKI
Aynı ülkede bir üniversiteye konuk olan ABD'li Bakan, buradaysa eşi, eski Başkan Bill Clinton'un "tek gerçek aşkı" olduğunu söyledi. Tümünü kadınların oluşturduğu seyircilerin sorularını yanıtlayan Clinton, "Onunla saatlerce sohbet ederiz" dedi. Clinton, ziyaretinin dünkü Çin ayağında ise ekonomik işbirliği çağrısında bulundu. Başbakan Wen Jiabao ile görüşen Clinton, "İki ülkenin birlikte çalışarak ekonomik krizin üstesinden geleceğine inanabiliriz" diye konuştu. Pelosi ise, Kâbil'de Afgan lider Hamid Karzai ile bir araya geldi. Geçen hafta Afganistan'a 17 bin ek asker gönderme kararının ardından bu ülkeye giden Pelosi, NATO gücü temsilcileriyle de görüştü.
Haberin fotoğrafları