kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Aksigorta sermayesini hızlı hasar ödemede kullanacak

22.02.2009
Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, güçlü sermayelerini hasar ödemelerini hızlandırmak için kullanacaklarını belirterek "Hasar ödeme sürelerini yarı yarıya kısaltma kararı aldık" dedi..
Sigorta sektöründe en fazla şikayet edilen konuların başında sigorta şirketlerinin nakit akımlarını sürekli kılmak için müşterilerine yaptıkları ödeme sürelerini uzatmaları gelir. Müşterilerden gelen şikayetlere kulak veren Aksigorta, hasarları daha hızlı ödemek için sektöre örnek olacak yeni bir uygulama başlattı. Genel Müdür Ragıp Yergin, güçlü bir sermaye yapısına sahip olduklarını vurgulayarak, "Belirsizliğin hakim olduğu bir ekonomik ortamda, sigortalıların nakite her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu düşünerek, hasar süreçlerimizi gözden geçirdik. Gereksiz bürokrasiyi azaltıp, hasar ve tazminat ödemelerinin hızını iki katına çıkardık" dedi.

SIRADA PAKET SİGORTA VAR
Aksigorta'nın hasar süreçlerini hızlandırmak için iki yıl önce 'Hasar Fabrikası ve Hizmet Merkezi Projesi'ni başlattığını hatırlatan Yergin, o günden bu yana geri ödeme süresini kısaltacak çalışmalara hız verdiklerini anlattı. 'Hizmet Merkezi' adını verdikleri çağrı merkezinin sadece tüketiciyi yönlendirmediğini bir hasar uzmanı gibi bilgi verdiğini aktaran Yergin, "Elektonik ortamda takibe olanak veren hasar fabrikası evrak takip sistemiyle postada gecikme, gönderim aşamasında evrakın kaybolması, yanlış yere gönderim gibi hataların önüne geçildi. Bölgesel eksper uygulamasına başladık ve eksperlerin şehrin bir ucundan diğer ucuna gitmek için yolda kaybettikleri sürelerin önüne geçildi. Müşterilerimiz hasar için ortalama 12 saniyede Aksigorta'ya ulaşabiliyor" dedi. Yergin, bir sonraki aşamada kasko yaptıran müşerilere, DASK ve konut sigortasında indirim yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları