kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

İçmeden önce sarmısaklı ekmek

20.02.2009
1950'lerde Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmaya göre; içmeye başlamadan 20-25 dakika önce 1000 kalorilik bir yemek yenmeli. Ama anladılar ki, bu kolay yapılacak bir şey değil. Onun yerine, iki-üç dilim Fransız ekmeği yiyin sonra başlayın, diyorlar. Fransız ekmeği ne? Sarmısaklı tereyağı sürülmüş kızarmış ekmek. Bizim çok eski meyhanelerimizde de, gelen adama içmeye başlamadan önce sarmısaklı bir içecek verirlermiş. Amaç, taptaze duran hazım cihazına bunlarla koruma tabakası oluşturmak.