kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Rakı nasıl içilir?

20.02.2009
Önce şişeye uzaktan bakılacak ve hallenilecek. Sonra önce su, sonra rakı konacak. Kadeh yavaşça alınacak ve koklanacak, ama çak ciğerlerin de nasibini almasını sağlamak. Ardından yarım yudum alınacak, arkaya yaslanılacak ve dişlerin arasından hava çekilecek. Bu da akciğerler için. İkinci yarım yudum alındıktan sonra rakı yavaşça yutulacak. Sonra helezoni olarak sallanılacak. Niye? En çok keyif alınan an, rakının gırtlaktan mideye inişi sırasındadır. Sallanılacakki, yol uzasın. Bir Bektaşi deve görmüş de,"Vay anam ne güzel içer bu" demiş.