kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ekren ekonominin 'süper yetkili' bakanı oldu

ANKARA BÜLENT AYDEMİR
22.02.2009
Başbakan Yardımcısı Ekren, Meclis'ten geçen yasayla ekonominin istikrarı için süper yetkilerle donatıldı Başbakan Yardımcısı Ekren, Meclis'ten geçen yasayla ekonominin istikrarı için süper yetkilerle donatıldı..
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Meclis'ten geçerek yasayla "süper yetkilerle" donatıldı. Ekren'in başkanlık edeceği Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izleyerek değerlendirecek. Devlet yardımları politikalarının tespitinde, uygulanmasında ve güncelleştirilmesinde koordinasyonu sağlayacak. Küresel ekonomiyle gelişmeleri izleyecek, güvenlik ve ekonomik savunmaya ilişkin ilkeleri tespit edecek. Para, kredi, finans, maliye, borçlanma, gelirler ile ilgili programların uygulanmasında koordinasyonu sağlayacak. Kurul, gerektiğinde gelir azaltıcı veya harcama artırıcı kalemleri uygulamaya sokacak. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yasal altyapısını düzenleyen ve Başbakanlık Teşkilat Kanunu'na eklenen ek madde ile Kurul'un görev tanımı ve görev alanı düzenleniyor. Düzenlemede; IMF'in de talepleri arasında bulunan ekonomik istikrarın korunması ve devlet yardımlarının koordine edilmesiyle ilgili düzenlemeler de yer alıyor. EKK'nın görevleri şöyle tanımlanıyor:

* Ekonomik istikrarla ilgili gelişmeleri izlemek ve değerlendirmek.

* Para, kredi, finans, maliye, borçlanma, gelirler ve diğer ekonomi politikaları ile plan ve programların tespiti, uygulanması ve güncelleştirilmesinde koordinasyonu sağlamak.

* Küresel ve ulusal ekonomi ile ilgili gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, gerektiğinde araştırmalar yapmak veya yaptırmak.