kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Karadeniz gezisi sırasında Başbakanımızı kızdıran olayı tv'den izlemişsindir. Hani SinopBoyabat tüneli açılışını arkasındaki ekrandan meydandaki kalabalığa gösterecekti ya.. Tam bu sırada yanına biri yaklaştı: "Bağlantı yok efendim."
Başbakan: "Nasıl yok yav?" "
Tünelle bağlantı yok efendim."
Başbakan: "Niye yok.. Olur mu öyle şey yav.. Şimdi küfür ettireceksiniz bana.."
Haklı.. O sırada Hubble teleskobunun, Dünyadan 28 milyon ışık yılı öteden, Sombrero Galaksisi'nden aldığı fotoğraflar internet sitelerinde dolaşmaktaydı. Bizdeyse, birkaç km. uzaktan çekilen tünel görüntüleri Başbakan'ın arkasındaki megaboarda bi türlü ulaştırılamıyordu.. Başbakan sinirlenmekte yüzde yüz haklıydı.. Kendisini tutamayıp bi de küfür sallasa tam bi Recep İvedik 3 durumu!
Recep İvedik diyince ikincisine de gittim. Felaket argo. Çok banal espriler var fakat, banal manal, bazılarına ben de güldüm. Hele hastane sahnesinde, ninesiyle mor sandık üzerine yaptığı diyalog. Esasında son derece belden aşağı laflar ama gülünüyor. Salonsa adeta patladı! Yanımda iki genç kız oturuyordu. Film boyu kahkahalara boğuldular. Zaten herkes gülüyor.
Film sonrası, yukardaki süper markette, o iki kıza rastladım. Öylesine ciddi, asık suratlı, etraflarına tepeden bakan pozlarda yürüyorlardı ki onların iki ayrı ruh taşıdığına hükmettim.
Hani yanlarına biri yaklaşıp Recep İvedik'in filmde dediği ".. size bi yerim kabarıyor " lafını etse herhalde adamı parçalarlar. Ama sinemada yıkılıyorlar.. Recep İvedik olunca değişiyor. Garip bi durum..
Garibime giden başka bi şey film başlarken perdedeki yazı; "13 yaş altı çocuklar anne babalarıyla izleyebilirler"
Yani anne baba çocuğu ortaya oturtup Recep'in her küfüründe biri çocuğun sağ öteki de sol kulağını kapatacak. Hem çocuk hem de anne baba için zor bi durum, biçeşit işkence !
Bu arada Abuzittincim Polaris firması ülkemiz insanlarının ayak profilini çıkarmış. Bununla mizah düzeyimizin arasında bi paralellik elbette kurulamaz ama şöyle bi tesbit var; insanlarımızın yüzde 40'ı ayakkabı numarasının ne olduğunu bilmiyormuş. Bu yaklaşık her 12 kişiden 5'i giydiği ayakkabının numarasını bilmiyor demektir. Hadi şapka numarası olsa anlarım. Ayakkabı numaramı ben bile biliyorum bilader ! Düşünebiliyor musun böyle biri ayakkabı mağazasına gitmiş.
"Kaç numara giyiyorsunuz hanımefendi?" "Eeeee.. şeyyyy.. 120 E! Ayy pardon o sütyen numaram. 18.. Vay.. O da Recep İvedik'in şeyi.. Sıfır 535 43 69.. ayy o da değil. Valla dilimin ucunda ama bi türlü diyemiyorum.."
Anketi düzenleyenler ilk defa böyle ciddi bi çalışma yaptıklarını söylüyorlar. Doğrudur.
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş
tecellister@gmail.com


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın