kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gül, Ulusal Park’ta karşılaştığı Katolik okulu öğrencilerinden ilgi gördü.

Kara Kıta'da Safari

ERTUĞRUL ERBAŞ KENYA
21.02.2009
Abdullah Gül'ün Afrika gezisi renkli başladı. Gül ve eşi Kenya'da safariye katıldı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kenya resmi ziyaretinin ikinci gününde eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Safari yaptı. Nairobi Ulusal Parkı'nıda ziyaret eden Gül çifti, parkta bulunan "Lati" isimli çitayı sevdi. Önceki gün resmi ziyaret için Kenya'ya giden Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, dün safari yaptı.

SAFARİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile işadamlarının da katıldığı safaride doğal ortamda zebralar, zürafa ve arslan gördü. Cumhurbaşkanı daha sonra Nairobi Ulusal Parkı içinde hayvanat bahçesini gezdi. Abdullah Gül hayvanat bahçesinde aslan, kaplan ve leopar kafeslerinin yanına giderek, bakıcılarından bilgi aldı. Nairobi Ulusal Parkı'ndan ayrılırken habercilerin "Nasıl buldunuz?" sorusunu Abdullah Gül, "Çok enteresan bir hayat" diyerek yanıtladı. Gül daha sonra Kenya Başbakanı Raila Odingo'yu kabul etti. Cumhurbaşkanı, Nairobi'deki tek Türk Okulu olan Ömeriye Vakfı Okulu'nu da gezdi. Türkiye- Kenya İş Forumu'nda konuşma yapan Gül, THY'nin İstanbul-Nairobi seferlerinin başlaması nedeniyle düzenlenen desepsiyona katıldı.

"TARİHİ BİR GÜN"
Gül burada yaptığı konuşmada direkt uçuşların başlaması nedeniyle tarihi bir gün yaşandığını söyledi. Uçuşların başlamasının heyacanını Kenya'ya geldiklerinde yaşadığını dile getiren Gül, "Havaalanına indiğimiz de bir baktım ki, 2 THY uçağı var"dedi. Gül, görüşmelerde Türkiye ile Kenya arasındaki ilişkileri daha ileri götürme kararlılığını ifade ettiklerini anlattı.
Haberin fotoğrafları