kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

95 yaşından Cumhuriyet Çığlığı!..

Profesör Muazzez İlmiye Çığ!.. 95 yaşında.. Dünya çapında bir Sümeroloji ve Hititoloji uzmanı..
Cumhuriyet'i adım adım saniye saniye yaşamış, bir Türk aydını.. İzmir'de yaşarken Yunan işgali ile Çorum'a göçen bir ailenin kızı..
2007 yılında "Vatandaşlık Tepkilerim" adlı kitabında (Yüzlerce makalesi yanında 13 kitabı vardır) Baş örtüsünün kökeninin Akadlar olduğunu anlatmış, bu kitap yüzünden 93 yaşında iken "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan mahkemeye verilmiş ve ilk celsede beraat etmişti..
Sadece Anadolu'yu değil, dünyayı adım adım dolaşmış, Cumhuriyet'in her saniyesini yaşamış bu muhteşem kadın, bu Cumhuriyet Aydınının CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yazdığı mektubu lütfen bulun ve okuyun.. (Vatan'ın son Pazar ekinde ya da internette..)
"Dün akşam haberlerde ağzınızdan bal akıyordu" diye başlayan mektubu..
"CHP Başkanı ve etrafındakiler!. Ne oluyor size? Ne yapmak istiyorsunuz?. Çarşaflı kadınlara rozet tak. Kuran kurslarını her mahalleye yay, şeriatı getirmek için AKP'ye yardım et!. Şimdiye kadar hiç inanmamıştım ama bugün inanmaya başladım, AKP ve CHP'nin iplerinin ayni tek elde olduğuna.. Yazıklar olsun sizlere.. Yazıklar olsun! Atatürk'ün sizlere bıraktığı para boğazınızdan fitil fitil gelsin!!!" devam eden mektubu..
"Utanın, size başka ne diyebilirim" diye biten mektubu..
Ya Cumhuriyetin Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun sözleri..
"Bugün belirli misyona karşı çıkarak, bu misyonun yarattığı görevi yerine getirmekten çekinerek, oy kazanma çabasıyla bu misyondan sıyrılmaya çalışanları tarih affetmeyecektir. (Demek ki) İktidarı elde edebilmek için, seçimleri kazanabilmek için laiklik ilkesine karşıt eylemlerin bir propaganda aracı yapılmasında sakınca yoktur. (Bugün) 'Laik cumhuriyet aleyhine dinin siyasette kullanılmasının yolu açılabilir' şeklinde bir özendirme yapılmıştır. Madem ki oy getiriyor düşüncesi siyasi partilere egemen olmuştur, o halde bir yarış başlamıştır" deyişi..
Sadece onlar mı?.. Ya "Bu CHP'ye oy vermek, Cumhuriyete ihanettir" diyen bana yağmur gibi yağan alkış e-mailleri..
Olacak şey mi?.. AKP'yi değiştirmek için AKP'leşmekten başka şey gelmiyorsa elinden, o zaman niye değiştirelim ki AKP'yi?.. Gerçek AKP varken, senin Çakma AKP'ne niye oy versin vatandaş?..
Gerçek CHP'liler aynen benim gibi düşünüyor..
Cumhuriyetin ve demokrasinin bu ülkede rayına oturması için, seçim kazanmasa bile kazanacak güçte olduğunu gösteren, inanç ve umut veren bir CHP'ye ihtiyaç var..
Deniz Baykal başkan kaldığı sürece bu mümkün değil.. Çünkü Baykal partinin tüm ağır toplarını yarın başına bela olur diye temizliyor ve partiyi kendisine körü körüne bağlı ikinci sınıf adamlarla götürüyor. Kafasında "Küçük olsun benim olsun. Gözümde iktidar miktidar yok. Ben CHP Başkanı kalayım yeter" düşüncesi var.
İlçe kongrelerine kadar müdahale edip muhaliflerini her kademede temizlediği için CHP Kurultayı da körü körüne ona biat etmiş. Ne derse onu yapıyor, hep onu seçiyor..
Kurtuluşun tek çaresi var. CHP'nin dibe vurması.. Baykal gene istifa etmez ama, o zaman Kurultay'daki bu Baykal köleleri ülkeyi, partiyi geçin, kendi menfaatleri açısından "Bu adamla bir şey olmaz. Biz de bir şey olamayız" derler ve Baykal'dan vazgeçerler.. O zaman CHP, genç, dinamik ve millete umut dağıtan bir yönetime kavuşur O zaman iktidara "Gerçekten" talip "Gerçekten" umut bir partiye, Cumhuriyeti kuran, Atatürk'ün partisine dönüşür..
Yerel seçimler o kadar önemli değildir, siyasal yaşamda. Aslolan genel seçimlerdir. Bu yerel seçimde CHP dibe vurursa, ki vurmalı, o zaman Baykal gider ve ancak o zaman, bilimde Bounce Back/ Geri zıplama dediğimiz şey gerçekleşebilir.
Bu yerel seçimler, CHP'yi Baykal'dan kurtarmalıdır ki, hemen ardından gelecek Genel Seçimlerde milletin umudu olsun..
Oy kullanırken bunu aklınızdan çıkarmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın