kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alaçatı Belediye Başkanı tutuklandı

AA
Giriş Saati : 17.02.2009 10:04
Güncelleme : 17.02.2009 19:38
Yeni Haber
İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde düzenlenen operasyon kapsamında mahkemeye sevk edilen 41 zanlıdan, aralarında CHP'li Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da bulunduğu 6'sı tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan zanlılardan 41'i, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu 6 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki zanlılardan 9'u ifadeleri alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılmıştı.

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök 'ün talimatıyla İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Alaçatı Belediyesinde ''Fare Kapanı'' adıyla operasyon başlatmış, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, başkan yardımcıları T.İ, M.İ, meclis üyeleri A.Ö, N.G, M.L, Z.K, Celal Bayar Üniversitesinde görevli Prof. Dr. C.K, bir bankanın Çeşme Şube Müdürü, Belediyespor Kulübü Başkanı, müteahhitler ile belediyenin fen işleri, imar, yazı işleri, halkla ilişkiler, emlak, gelirler müdürlüğü birimlerinde görevli bazı bürokratlar, memurlar ve işçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Belediyedeki ihale, hakediş, imar planı dosyaları ile meclis kararlarına inceleme yapılmak üzere el konulurken, operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 6'sı ruhsatsız 12 tabanca, 5 av tüfeği, tarihi değeri olan 15 sikke ele geçirilmişti.