kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkan da bunu yaparsa!

Halit ÖZTÜRK / IĞDIR (SABAH)
Giriş Saati : 17.02.2009 16:35
Güncelleme : 17.02.2009 19:38
Yeni Haber
Iğdır'da ehliyet almak için sürücü kursuna yazılan bir kişinin, ehliyet sınavında yerine başkasını soktuğu belirlendi. Gözaltına alınan zanlının ifadesinde, sürücü kursunun bu tür sahtekarlığı daha önce de yaptığını iddia etmesi üzerine sürücü kursu sahibi olan aynı zamanda Iğdır Şoförler Odası Başkanı hakkında soruşturma açıldı.

Iğdır'da yapılan ehliyet sınavında, sürücü adayının yerine başka bir ismin sınava sokulduğu belirlendi. Iğdır'da Yılmaz Sürücü Kursu'ndan sınava girmesi gereken aday Hosrof Yıldız'ın yerine Abdullah Demir isimli bir kişi sınava girdi. Adayın sınav giriş belgesinin üzerine yapıştırdığı fotoğrafla sınava girmeye çalışan Abdullah Demir, sınav esnasında sınavda görevli öğretmenler tarafından fark edildi.

Öğretmenler, sınavda sahtekarlık yapıldığını fark edince polisi aradı. Polis, Abdullah Demir'i gözaltına aldı. Daha sonra ise kendi adına başkasının sınava girmesine izin veren aday Hosrof Yıldız gözaltına alındı. Zanlıların ifadeleri sonrası Abdullah Demir'in sürücü kursu sahibinin yakını olduğu iddia edildi. İddialara göre sürücü kursu, ehliyet almak için kendilerine başvuran adaylara yardımcı olmak amacıyla yazılı sınava evrak üzerinde sahtekarlık yaparak kendi adamlarını sokuyordu. İddialar üzerine, Yılmaz Sürücü Kursu sahibi Selahattin Artandaş hakkında da savcılık tarafından soruşturma açıldı. Sahtekarlık yaptığı iddia edilen sürücü kursunun sahibinin aynı zamanda Iğdır Şoförler Cemiyeti Başkanı olduğu öğrenildi.