kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İngilizler eğlence harcamalarını kıstı

Giriş Saati : 13.02.2009 15:58
Güncelleme : 13.02.2009 23:11
Yeni Haber
Ekonomik krizin etkisi altında İngilizler, yabancı ülkelerde tatil yapmak ve dışarıda yemek yemek gibi lüks harcamalarını kıstı.

Araştırmacılar, özellikle sterlinin avro karşısında değer kaybından sonra İngilizlerin ülke içinde ucuz tatil seçeneklerini değerlendirdiğini, doğada tatil yapma olanağı veren kampingleri tercih ettiğini belirttiler.

Exeter Üniversitesinden araştırmacılar, 1960'lı yıllarda çok moda olan kampinglerin, kesenin ağzını kapatan İngilizlerin yeniden gözdesi haline geldiğine işaret ettiler.

Bu kampinglerin başında İngiltere'nin çeşitli bölgelerinde şubeleri bulunan Butlins ve Pontin'in geldiğini kaydeden araştırmacılar, ilk kamp bölgesini 1936 yılında açan Butlins'in önümüzdeki yaz rezervasyonlarının yüzde 15 oranında artış gösterdiğini ve yönetiminin de 100 milyon sterlinlik yeni bir yatırım programını uygulamaya koyduğunu bildirdi.

Pontin'in de önümüzdeki yaz için yapılan rezervasyonlarının geçen yıla göre yüzde 20 arttığı ve 50 milyon sterlinlik bir yatırıma hazırlandığı ifade edildi.

Ulusal Karavan Konseyinden yapılan açıklamada da 2009 yılında bir önceki yıla göre 2 milyon fazla karavan tatili yapılacağı, böylece önümüzdeki yaz yapılacak karavan talilleri sayısının 14 milyona ulaşacağı bildirildi.

Bu arada, ucuz satış yapan fast food zincirlerinin de ekonomik krizden olumlu etkilendikleri bildirildi. McDonald's'ın geçen Pazartesi günü Avrupa'daki satışlarında yüzde 7,1'lik bir artış bulunduğunu açıklamasının ardından, İngiltere çapında paket servisi yapan restoranların satışlarında da son 5 yıldır ilk kez artış olduğu belirtildi.