kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB'de yeni kriz: Sarışın ajanlar!

Duygu LELOĞLU BRÜKSEL
13.02.2009
Ekonomi, siyasi çıkmazlar bir kenara... Avrupa Birliği, özellikle yeni üyelerden stajyer ya da çalışan olarak gelen "uzun bacaklı, seksi, sarışın" ajanlara karşı dikkatli olmaları için Komisyon'a uyarı yolladı..
Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı Komisyon, son zamanlarda icra organına karşı casusluk olaylarının artması nedeniyle aralarında "güzel bacaklı sarışın kadınların" da bulunduğu potansiyel casuslara karşı alarma geçirildi. Komisyon, kendi bünyesinde bulunan insan kaynaklarına yolladığı iç yazışma notunda, işe alımlarda özellikle Birlik'e en son katılan ve aday olan ülkelerden gelen potansiyel casuslara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu. İcra organının insan kaynakları, bu uyarının ardından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "üçüncü ülkelerden" gelen lobici, gazeteci, stajyer, özel ajanslarda çalışan veya bilgi işlem uzmanlarını bir başka gözle inceleyecek.

SAYILARI AÇIKLANMADI
Komisyon'un idari işler ve yolsuzluktan sorumlu sözcüsü Valerie Rampi, SABAH'a yaptığı açıklamada, bu haberi doğrulayarak, "Biz uyarımızı yaparken, özellikle son dönemde yaşanmış, Komisyon'a karşı yönelen tehditlerden yola çıktık" dedi. Son dönemde Komisyon'da çalışırken casusluktan yakalanan kişilerin sayısına ilişkin bir yorum yapmaktan kaçınan Rampi, casusların farklı kılıklarda olabileceğine de dikkat çekti.

GÜZEL BACAKLI CASUSLAR
AB yetkilisi Rampi, "İç yazışmamızda, yaşanan olaylardan bahsetmedik ama olabilecek örnekler verdik. Örneğin casus gazeteci kılığında olabilir. Ama hepsinin gazeteci olacağını söylemek de yanlış. Ulusal ticari uzmanlar, stajyerler olabilir. Güzel bacaklı sarışınlar da olabilir. Biz uyarımızı insan kaynaklarının özellikle üçüncü ülkelerden gelenlerden çok daha dikkatli olması için yaptık" diye konuştu. Komisyon'un kendi içindeki güvenlik ajanları, 27 üye ülkenin yetkilileriyle işbirliği içinde çalışıyor.