kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Üç senaryo, tek başbakan: Bibi

13.02.2009
İsrail Cumhurbaşkanı'nın hükümet kurma görevini seçimin ikincisi Netanyahu'ya vermesi bekleniyor. Galip Livni ise muhalefette güç kazanma peşinde..
İsrail'de önceki gün yapılan genel seçimlerin ardından başlayan koalisyon pazarlıklarında ibre Likud Partisi'nin "Bibi" kalaplı sağcı lideri Benjamin Netanyahu'dan yana. 120 sandalyeli İsrail Parlamentosu'nda 15 vekillik yer hakkı kazanan aşırı sağcı İsrail Evimiz Partisi'yle koalisyona gitmesi beklenen Netanyahu'nun pazarlık çantasında Tzipi Livni'nin Kadima'sından 4 vekile bakanlık ve eşit sayıda kabine üyesine dayanan bir seçenek bulunuyor. Ancak İsrail gazetesi Yedioth Ahronot'a konuşan Kadima Partisi'nden bir yetkili "Livni muhalefet koltuğunda oturmalı. Böylece Netanyahu liderliğindeki koalisyonun poltikalarına karşı yapacağı eleştirilerle 1,5 senede elini güçlendirebilir" diyor.

LIEBERMAN ZORLAYACAK
Kadima Partisi'nin sıcak baktığı bu seçenekte küresel krizin İsrail'i de giderek vurmasıyla kötüye giden ekonomik koşullarda iktidarı kısa vadede güçlü bir şekilde ele geçirme planına dayanıyor. İsrail Cumhurhurbaşkanı Şimon Peres'in hükümeti kurma görevini vermesi beklenen Netanyahu dün yaptığı konuşmada Kadima partisi üyelerine seslenerek "Ülkenin iyiliği için çalışmak istiyorlarsa koalisyojn teklifimize olumlu yanıt verirler" dedi. Sandıktan kilit parti çıkan İsrail Evimiz'in lideri Avigdor Lieberman'ın Netanyahu'yu liderlikte güç paylaşımı teklifi ile terleteceği söyleniyor.