kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağanak yağış hayatı felç etti

Giriş Saati : 13.02.2009 09:37
Güncelleme : 13.02.2009 20:57
Yeni Haber
Şiddetli fırtına ve sağanak yağış nedeniyle bazı illerde ev ve iş yerlerini su bastı, Menderes Çayı'nın üzerinde bulunan köprü yıkıldı, tarım arazileri sular altında kaldı...
ÇANAKKALE'DE ELEKTRİK ŞEBEKELERİNDE ARIZA YAŞANDI

Çanakkale'de sabah başlayan ve akşam saatlerinde de fırtınayla birlikte etkisini attıran sağanak yağış hayatı felç etti.

Çanakkale'de saat 19.30'dan itibaren fırtınayla birlikte etkisini arttıran sağanak yağış şehrin elektrik şebekesinde de arızlara sebep oldu. İl merkezinin belirli bölümlerinde bir süre elektriklerin kesilmesine sebep olan yağmur, ekiplerin kısa sürede müdahalesiyle yeniden elektrik almaya başladı. Bu arada Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan gemiler ise yağmur sebebiyle görüş mesafesinin zaman zaman 50 metreye kadar düşmesi sebebiyle güçlükle yollarına devam edebildi. Çanakkale Deniz Trafik İstasyonu yetkilileri de telsiz kanalıyla gemileri uyardı.

Yoğun yağmur il merkezinde cadde ve sokakların da sular içinde kalmasına sebep oldu. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için büyük çaba sarf etti. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkileri 24 saatte metrekareye 21 kilogram yağışın düştüğü il merkezinde yağmurun gece boyunca devam edeceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BÜYÜK MENDERES TAŞTI, BİRLERCE DÖNEM TARLA SU ALTINDA


Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu Söke Ovası'nda binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Bir haftadır aralıklarla devam eden yoğun yağışlar sebebiyle nehrin taşması sonucu Karaatlı, Burunköy, Yeniköy, Akçakayave Nalbantlar köylerine ait tarlaları su bastı. Taşkın suları, Söke-Bağarası karayolunu da tehdit etmeye başladı. Söke Ziraat Odası Meclis üyeleri Ahmet Koyuncu ve Rıza Arıcı, her yağışlı kış döneminde aynı durumu yaşadıklarını belirterek, Çine ve İkizdere barajlarının bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

Son yağışlarla birlikte sadece Burunköy Ovası'nda yaklaşık 3 bin dönüm buğday ekili arazinin su altında kaldığını vurgulayan Koyuncu, ''Suyun ovamızdan geç çekilecek olması sebebiyle ekim için tarlalara da gecikmeli girmek zorundayız. Ayrıca kışın arazilerimizde suyun fazla kalması, çeşitli mantar hastalıklarına da davetiye çıkarıyor. Yazın mumla aradığımız suyun her kış bize zarar vermesini de anlamış değiliz.'' diye konuştu.

MENDERES ÇAYI'NIN ÜZERİNDE BULUNAN KÖPRÜ YIKILDI

Çanakkale'de şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiliyor. Bayramiç ilçesinde etkili olan yağmur, Menderes Çayı'nın yükselmesine neden oldu.

Menderes Çayı'nın üzerinde bulunan, Bayramiç ile Saçaklı köyü arasında ulaşımı sağlayan köprü, çayın yükselmesi sonucu sel sularına kapılarak yıkıldı. Saçaklı köyü ile ilçe arasında ulaşımın köye 8 kilometre uzaklıktaki başka bir köprüden sağlandığı bildirildi.

ANTALYA'DA BAZI EV VE İŞ YERLERİNİN ALT KATLARINI SU BASTI

Antalya'da bugün öğleden sonra başlayan yağmur, yaşamı olumsuz etkiledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, zaman zaman doluya dönüşen yağışlar nedeniyle özellikle Sanayi, Yıldız ve Dokuma semtlerinde birçok ev ve iş yerinin alt katlarını su bastığını bildirdi. Cadde ve sokaklarda kaldırım seviyesine kadar yükselen yağmur suyu, çok sayıda aracın yolda kalmasına neden oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sağanağın yoğun yaşandığı şehir merkezinde iki saatte metrekareye 80 kilogram yağış düştüğünü belirtti. Yetkililer, bu miktarın normalde Antalya için çok yüksek olmadığını ancak süresine bakılarak çok miktarda olduğunun söylenebileceğini ifade etti.

MUĞLA'DA TARIM ARAZİLERİ SU ALTINDA KALDI

Muğla'da, sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak nedeniyle yaşam olumsuz etkileniyor.

Muğla Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kentte son 24 saate metrekareye 51,6 kilogram yağış düştüğünü ifade ederek, ''Şubat ayının 13 gününde ise metrekareye toplam 170,8 kilogram yağış düştü. Yağmurlu hava hafta sonunda da devam edecek. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik beklemiyoruz'' dedi.

Bu arada, sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden sağanak nedeniyle kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları tıkandı, kent trafiğinde aksamalar oldu. İtfaiye ekipleri, tıkınan su kanallarını açabilmek için yoğun çaba harcıyor.

Şiddetli yağış nedeniyle Karşıyaka Mahallesi'nde, dağdan mahalleye inen yağmur suları kent merkeziyle ulaşımı engelledi. Sürücüler, görevliler tarafından alternatif güzergahlara yönlendiriliyor. Düğerek ve Karabağlar'daki tarım arazileri de su altında kaldı. Evleri tarım arazilerinin içinde bulunan vatandaşlar konutlarına ulaşmakta güçlük çekti.

BODRUM'DA SAHİLDEKİ RESTORANLARIN BALKONLARI SU ALDI

Bodrum'da, fırtına ve şiddetli yağış etkili oluyor. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgar karada saatte 55, denizde ise 65 kilometre hızla esiyor.

İlçede son 12 saatte metrekareye 10 kilogram yağış düştüğünü belirten yetkililer, fırtınanın devam edeceğini, yağışın ise akşam saatlerinde şiddetini artırmasının beklendiğini söyledi. Bodrum Liman Başkanlığı yetkilileri, 23 Ocakta fırtına nedeniyle Kumbahçe sahilinde karaya vuran ''Nursena Bodrum'' adlı teknenin sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını bildirdi.

Karada bekleyen teknenin sahipleri tarafından kurtarılması gerektiğini belirten yetkililer, 'Ancak tekne sahipleri şu anda yurt dışında, kendilerine ulaşmaya çalışıyoruz. Son bir kaç gün içinde karaya vuran ve batan tekne olmadı'' dedi. Bu arada fırtına nedeniyle Bodrum Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki restoranların balkonları dalgalar nedeniyle su aldı.

İSTANBUL'DA YAĞMUR SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul'da gece boyunca sağanak yağmur etkili oldu. Yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı.

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağmur sabaha kadar sürdü. Yağmur nedeniyle su baskınları yaşanmazken, yollarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmur sabah saatlerinde etkisini kaybetmeye başladı ancak zaman zaman şiddetlendiği görüldü.

Yağışların önmüzdeki birkaç gün de süreceği tahmin ediliyor. Yetkililer, muhtemel su baskınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları için uyardı.

(AJANSLAR)