kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Olay sırasında işte olan baba Saim Çapkan, "İhmaliniz ocağımı söndürdü. Hepiniz katilsiniz" dedi.

Gecekondu, göçük, ihmal... Melek hepsinin altında kaldı

Mustafa KAYA - Mine AKÖNDER / SABAH
13.02.2009
İstanbul'da yağmurdan istinat duvarı gecekondunun üzerine çöktü. 16 yaşındaki sağır dilsiz Melek hayatını kaybetti. Göçükte mahsur kalan dört kişiyi itfaiye kurtardı..
İstanbul Seyrantepe'de Barbaros Caddesi Mescit Sokak 112 No'lu geçici sokaktaki bir tepenin yamacında bulunan Çapkan ailesine ait iki gecekondu yağmur nedeniyle göçen toprağın altında kaldı. Üst kısımdaki gecekondunun istinat duvarının yağan yağmurun etkisi ile kayması sonucu Çapkan ailesinin 5 ferdi enkaz altında kaldı. İtfaiyenin çalışması sonrası çocuklardan 16 yaşındaki sağır ve dilsiz olan Melek Çapkan'ın boynunun kırılması sonucu cansız bedeni toprak altından çıkarılırken, 65 yaşındaki Zeynep Çapkan, yağmur nedeniyle okula gidemeyen 8 yaşındaki Merve, 13 yaşındaki Zeynep ile 10 yaşındaki Saime Çapkan itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Göçen gecekondunun içerisinden çıkarılan yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. İşe giden baba Saim Çapkan, okula giden 14 yaşındaki Murat Çapkan ile göçük olma ihtimali nedeniyle yardım istemek için belediyeye giden babaanne yaralanmadan kurtuldu.

BAŞKAN: BİLGİM YOK
Seyrantepe'ye giderek, göçüğün meydana geldiği yerde incelemelerde bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, buranın gecekondu tasfiye bölgesinde olduğunu belirterek, "Belediyenin ihmali olduğunu düşünmüyorum" dedi. Kılıç, Kağıthane'de 2 gecekondu tasfiye bölgesi olduğunu, birinci bölgedeki 400 gecekondudan 200'ünün boşaltıldığını belirtirken, göçüğün meydana geldiği yerdeki gecekonduların boşaltma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi. Vatandaşların göçen yerle ilgili şikâyet dilekçelerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kılıç, "Dilekçeler varsa tetkik edilir. Ben her sabah 08.00'de vatandaşların şikâyetlerini dinliyorum. Böyle bir şey bana daha önce gelmedi. Belediyenin ihmali olduğunu düşünmüyorum. Takdir edersiniz ki gecekonduların tasfiyesi kolay olmuyor. Bir önceki bölgedeki boşaltma sırasında belediye görevlilerine silah çekilmişti" diye konuştu.

ANNE GÖÇÜĞÜ TAHMİN ETTİ
Göçükte yaralanan ve hastanede tedavisi süren 10 yaşındaki Saime Çapkan, annesinin duvarın çökeceğini tahmin ettiğini söyledi. Küçük kız olayı şöyle anlattı: "Duvarda çatlak vardı. Yağmur yağınca annem 'göçük olabilir' diye çekyatın yerini değiştirdi. Çekyatın üzerinde uzanmıştım. Kardeşlerim yer sofrasında kahvaltı yapıyordu. Bir anda, duvar üzerimize çöktü. Toprağın altında kaldık. Boğuluyorum sandım. Annem ayağımdan tutup çekti."