kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sevgililer Günü" için ilginç istekler

Giriş Saati : 13.02.2009 13:22
Güncelleme : 13.02.2009 20:57
Yeni Haber
Sevgililer Günü hazırlığı yapan çiçekçiler, 14 Şubatta sevgilisini mutlu etmek isteyenlerin talepleri doğrultusunda, birbirinden ilginç çiçekli kutlama seçenekleri sunuyor.

İstanbul Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Muammer Erdem, Türkiye'de Sevgililer Günü'nde satışa sunulan çiçeklerin yüzde 90'ının yerli, yüzde 10'unun yurt dışı kaynaklı olduğunu bildirdi. Erdem, Türkiye'ye 14 Şubat için aralarında Hollanda, Ekvador, Kenya gibi ülkelerin yer aldığı ülkelerden toplam 50-60 bin adet çiçek getirildiğini ifade ederek, bu çiçeklerin, serin, karanlık yerlerde, su dolu kovaların içinde muhafaza edildiğini anlattı.

Sevgililer Günü'nde en çok satışı yapılan çiçeğin ''Gül'' olduğunu vurgulayan Erdem, gülün dışında ''orkide, lale ve kır çiçeklerinin'' tercih edildiğini söyledi.

İLGİNÇ İSTEKLER

Muammer Erdem, bazı müşterilerin 14 Şubat'ta sevgilileri için ilginç sürprizler istediklerini dile getirerek, ''Bazı müşterilerimiz sevgilileri ya da eşleri için 1 metre çapında çiçeklerden yapılmış kalp şeklinde çelenk istiyor. Bazıları ise sevgilisinin evini ya da arabasını güllerle donatmamızı istiyor. İnsanlar çiçeği artık farklı şekillerde sunuyor ama yine de buket ve cam vazolardaki çiçekler, daha çok tercih ediliyor'' dedi.

Sevgililer Günü'nde geçen yıl İstanbul'da 1.5 milyonu gül olmak üzere toplamda 2.5-3 milyona yakın çiçek satıldığını kaydeden Erdem, bu yıl da aynı rakamı hedeflediklerini söyledi. Erdem, yüzde 50 indirimli kampanyalar yaptıklarını, 10 TL'ye satılması gereken gülün tanesini, 5-7.5 TL'den ambalajıyla birlikte satışa sunacaklarını bildirdi. Ellerinden geldiğince çiçek fiyatlarını düşürmeye çalıştıklarını dile getiren Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Üreticiler de bu sene zam yapmadı. Bu nedenle çiçekleri, tüketiciye daha uygun fiyata verebileceğiz. İnsanlarımız dükkanlara hiç korkmadan girip çiçek alabilirler. Normal bir gün gibi çiçeklerimizi satacağız. Çok sayıda gülle sürpriz yapmak isteyen müşterilerimize gülün fiyatını 3 TL'den satacağız. Çiçekçi esnafı, Sevgililer Günü'ne odaklandı. Herkes bugün için hazırlık yaptı.''

(AA)