kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gediz Nehri taştı

Giriş Saati : 13.02.2009 14:25
Güncelleme : 13.02.2009 20:57
Yeni Haber
Gediz Nehri'nin son günlerde aralıksız devam eden yağışlardan taşması sonucu Manisa'nın Turgutlu ilçesinde binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Gediz nehri'nin taşması sonucu Turgutlu Ovası Geren, Arpalık, Sarıbey, Urganlı, Hamzabeyli mevkilerinde ekili alanlarda zarar meydana geldi. Bölgede inceleme yapan Turgutlu Sulama Birliği Başkanı İbrahim Çevikbudakçı, gazetecilere, yaptığı açıklamada, bölgede ocak ve şubat aylarında aralıksız yağmur yağdığını söyledi. İbrahim Çevikbudakçı, ''Turgutlu Ovasında çok sayıda tarım arazisi sular altında kalmış, özellikle üzüm bağlarında maddi olarak büyük zararlara yol açmıştır. Küresel ısınmadan dolayı Allah'tan bir istedik, bin bulduk. Yağmurların aralıksız olarak devam etmesi halinde başka tarım arazilerimizin de sular altında kalması kaçınılmaz olacaktır'' dedi.

Gediz Nehrinin taşmasından dolayı ova köylerine ulaşımı sağlayan 5 köprüden 3 tanesinin de sular altında kaldığı için ulaşımda güçlük çekildiğini anlatan Çevikbudakçı, ''Sinirli, Yeni Musalar, İzzettin, Çampınar, Musucalı ve Akköy köylerimizin ulaşımı, ayakta kalan İzzettin ve Sardes Nikel Madencilik tarafından yaptırılan köprüden sağlanmaktadır'' şeklinde konuştu.

DSİ yetkilileri, Ahmetli regülatöründe biriktirilen suyun taşma noktasına gelmesinden dolayı Gediz Nehri'ne su verilmesinin de buradaki su seviyesini yükselttiğini belirtti. Yağışların devam etmesiyle birlikte Gediz Nehri'ni besleyen Irlamaz ve Karaçalı çaylarında da taşmaların olacağını kaydeden yetkililer, çiftçileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(AA)