kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kiler'den iddialara yanıt

AA
Giriş Saati : 12.02.2009 16:20
Güncelleme : 12.02.2009 23:07
Yeni Haber
Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Sapphire'in inşaatının devamı esnasında bina yüksekliğinde ve bina dış ölçülerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, iç kısımlarda yapılan birkaç değişiklik nedeniyle Kağıthane Belediyesinden tadilat ruhsatı aldıklarını kaydetti.
Kiler, İstanbul Sapphire'e yönelik son günlerde çeşitli yayın kuruluşlarında çıkan haberlere ilişkin İstanbul Sapphire Satış Ofisinde düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimler öncesinde gazete ve televizyonlarda yer alacak haberlerde ailelerinin ve şirketlerinin bir şekilde malzeme olacağını öngördüklerini belirtti.

MİLLETVEKİLİ VAHİT KİLER

Ancak gelinen noktada, ''bugüne kadar leke sürülmesine izin vermedikleri ticari itibarlarına ve soyadlarına yönelik bu çirkin ve asılsız iddialar karşısında artık susmayacaklarını'' dile getiren Kiler, şunları kaydetti:
''Kardeşimiz Vahit Kiler, doğduğumuz, büyüdüğümüz, yetiştiğimiz ve hayatı öğrendiğimiz memleketimiz Bitlis'e bugüne kadar hiç kimsenin yapmadığı oranda katkı sağlamış bir milletvekilidir. Kendisi 2002 yılında aktif siyasi yaşamı tercih etmiş ve grubumuzun ticari süreçlerinden çekilmiştir. Kardeşimizin ve ülkesine verdiği hizmetlerin sonuna kadar arkasındayız. Ancak onun bu tercihi nedeniyle asla ve asla hak etmediğimiz siyasi oyunların içine çekiliyor olmayı da kabullenecek değiliz.''

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına İstanbul Sapphire'le ilgili süreç hakkında da bilgi vermek istediğini ifade eden Kiler, bölgeye ait olan Büyükdere Planının 1950'li yıllarda yapıldığını, 1994 yılında Nurettin Sözen'in başkanlığı sırasında planlarda emsal 3, zemin altının ise iskan edilebilir emsal harici olarak belirlendiğini anlattı.

''1995 yılında Sayın Başbakanımızın belediye başkanlığı sırasında ise bu emsal 2,5'a indirilmiş ve yine zemin altı iskan edilebilir emsal harici olmak üzere değiştirilmiştir. Alınan bu kararla bölge genelindeki diğer projeler bizim için örnek teşkil ediyor olmasına rağmen biz emsalle veya plan tadilatıyla ilgili bir değişiklik talebinde bulunmadık'' diyen Kiler, 1989'da bölge, üçlü kararname ile Şişli Belediyesinden alınıp, Kağıthane Belediyesi sorumluluk alanı içerisine dahil edilmiş olmasına rağmen, 9 Ekim 1997 tarihinde arsanın o zamanki sahibi olan Güney Turizm A.Ş'nin, Şişli Belediyesinden otel ve alış veriş merkezi yapımı için inşaat ruhsatı aldığını ve inşaata başladığını söyledi.

TADİLAT RUHSATI

''43 metre derinliğindeki temel çukuru da açılmıştır. Ardından işveren tarafından inşaat durdurulmuştur'' diyen Kiler, söz konusu arsaya grup olarak 25 Ekim 2005 tarihinde müdahil olduklarını, bu sırada 13 Aralık 2005'te Kağıthane Belediyesine başvurarak aldıkları tahkimat ruhsatıyla çukuru güçlendirmeye başladıklarını belirtti.

Daha sonraki süreçte, İstanbul Teknik Üniversitesinden çukurun tehlike arz ettiğine ve bir an önce kapatılması gerektiğine dair rapor aldıklarını anlatan Kiler, bu izne istinaden, göçükle ilgili gerekli tahkimatın yapıldığını, tahkimat sırasında 22 Eylül 2006'da, Kağıthane Belediyesinden aldıkları gerekli inşaat ruhsatı ile inşaata başladıklarını anlattı.

Bugüne kadar verilmiş en yüksek ruhsat harcının İstanbul Sapphire'e ait olduğunu belirten Kiler, 22 Şubat 2008'de inşaatın devamı esasında bina yüksekliğinde ve bina dış ölçülerinde herhangi bir değişiklik yapmadan, iç kısımlarda yapılan birkaç değişiklik nedeniyle Kağıthane Belediyesinden tadilat ruhsatı aldıklarını belirtti.

Nahit Kiler, ''Hemen belirtmek isterim ki bu ruhsata konu olan iç kısımda yaptığımız birkaç değişiklik için birçok firma tadilat ruhsatına gerek bile duymamaktadır'' dedi.

''İHTARNAME ÇEKİLDİ''

Kiler Holding ile ilgili asılsız iddia, kanıtı olmayan ve gelişi güzel edilmiş söylem veya bunlara aracılık eden yayınlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını ifade eden Kiler, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ''bir partinin yerel seçimlerde İstanbul'dan belediye başkan adayı olan kişi ve aynı partinin İstanbul İl Başkanı'' ile ilgili yasal süreci başlattıklarını kaydetti.

Nahit Kiler, gün içinde sözünü ettiği kişilere noter marifetiyle ihtarname çekildiğini ifade etti.

Bu arada Kiler, bir gazetecinin ''Hakkında yasal süreç başlattığınız bir partinin İstanbul belediye başkan adayından kastınız CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu, yoksa CHP Kağıthane Belediye Başkan Adayı mı?'' sorusuna ''Kemal Kılıçdaroğlu'' yanıtını verdi.