kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'European Pro Tour' İstanbul'dan start alacak

Giriş Saati : 12.02.2009 11:18
Güncelleme : 12.02.2009 17:55
Yeni Haber
Avrupa'nın ilk ve tek açık deniz yelken yarışı İstanbul'dan start alacak. Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan ve 3 yıldır Fransa Türkiye arasında gerçekleşen Cap İstanbul yarışının ardından, denizcilik dünyasının önemli temsilcisi Olay Nautic, bu yıl da 28 Ağustos 4 Ekim 2009 tarihleri arasında Avrupa'nın ilk ve tek açık deniz yelken yarışı European Pro Tour'a da imza atacak. Sadece IMOCA* klasmanında yer alan profesyonel yelkencilerin katılacağı İstanbul'da başlayıp Brest'te son bulacak yarış, 2010 Kültür Başkenti tanıtımı açısından büyük önem taşıyor.

Olay Nautic Kurucusu ve Organizasyon Komite Başkanı Cumali Varer, Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'nin Avrupa'nın tek ve en önemli yarışında olmasının büyük önem taşıdığını ve Fransa'da Türkiye yılı olarak kutlanacak olan 2009 yılında böyle bir organizasyonun gerçekleşmesinin ülkemiz için bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizdi. Varer ayrıca dünya televizyonlarında canlı olarak yayımlanacak yarış için önemli hazırlıklar yaptıklarını, yarış süresince her gün denizden, havadan ve karadan yapılacak çekimlerin yarışın medya partnerlerinin yanı sıra dünya televizyonlarına da dağıtımın eş zamanlı yapılacağını ve böylece tanıtım anlamında basında önemli bir geri dönüş sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Aviva, Veolia, Hugo Boss, Groupe Bel, Roxy, Gitana, Foncia gibi uluslararası markaların tekne sponsoru olarak yer aldığı ve yaklaşık 20 tekne ile dünyanın en profesyonel yarışçılarının katılımı ile gerçekleşecek yarışın etap şehirleri olan Nice, Barselona, Portsmouth ve Brest Belediyeleri ile partnerlik anlaşmaları şimdiden imzalandı. Bir yandan ana sponsorluk görüşmeleri için 2 ayrı uluslararası marka ile görüşmelerin sürdüğü şu günlerde depar şehri olan İstanbul için İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile de irtibata geçildi.