kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sanayinin başkentinin elektriği 600 milyon $'a Akcez'e emanet

12.02.2009
Akcez, 600 milyon doların yarısını peşin ödeyerek Kocaeli ile Sakarya, Bolu ve Düzce'nin elektrik dağıtımını devraldı. ÖİB Başkanı Kilci Özelin dağıtımdaki payı yüzde 20'ye çıktı" dedi..
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (SEDAŞ) devri ile dağıtım sektöründe Türkiye'de özel sektörün payının yüzde 20'ye yükselmiş olduğunu bildirdi. Kilci, devir töreninde yaptığı konuşmada, SEDAŞ'ın 600 milyon dolar bedelle Akcez Konsorsiyumu'na devrinin gerçekleştirildiğini kaydederek, böylece Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Düzce olmak üzere, 4 ilde yaklaşık 1.3 milyon aboneye sunulan dağıtım ve perakende satış hizmetinin, bundan böyle özel sektör tarafından yerine getirileceğini söyledi.

1.8 MİLYAR $ GELDİ
Kilci, global krizin hayatın her alanında hissedildiği bu ortamda, Türkiye'nin geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak yabancı sermaye girişini de sağlaması nedeniyle, bu özelleştirme son derece önemli olduğunu da kaydetti. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş da 15 gün önce Başkent Elektrik Dağıtım'ın 1 milyar 225 milyon dolar bedelle, dün de 600 milyon dolar bedelle SEDAŞ'ın özel sektöre devrinin gerçekleştiğini ve böylece Türkiye'nin 10 şehrini kapsayan iki adet elektrik dağıtım bölgesinin, toplamda 1 milyar 825 milyon dolar bedel karşılığı devrinin gerçekleştiğini kaydetti. Köktaş, atılan bu imzaların dünya çapında finansal krizin olumsuz etkileri yaşanırken, Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin sağlanması açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti.