kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Galip Tözge

Komisyon savaşları başladı

12.02.2009
Akbank havale ve çek tahsilatında alınan komisyonları 1 TL'ye indirerek bankacılıkta yeni bir dönemin başladığının işaretini verdi..
Son dönemde ATM'de hesap sorma dahil müşterilerine verdikleri tüm hizmetlerden farklı oranlarda komisyon almaya başlayan bankalar arasında komisyon savaşları başlayabilir. Akbank havale ve çek tahsilatında komisyonları 1 TL'ye indirerek yeni bir dönemin ilk işaretetini verdi. Hizmetten yararlanmak isteyen kurum ve bireylerin Akbank'ta bir hesap açmalarının yeterli olacağı bildirildi.

TASARRUF ÖNEMLİ
Akbank Bireysel ve Şirket Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge "Global piyasalarda yaşanan çalkantılar ve ekonomik daralma, bireylerden KOBİ'lere ve büyük ölçekli şirketlere kadar tüm piyasa katılımcılarına tasarrufun önemini bir kez daha hatırlatmış oldu. Akbank, ekonomide yaşanan küçülme döneminde, tasarruf sahiplerinin yükünü hafifletmek için en temel bankacılık hizmetleri arasında yer alan havale ve çek tahsilatı işlemlerinde yeni bir dönem başlattı ve komisyonlarını 1 TL'ye indirdi. Akbank, bu ayrıcalıklı hizmetten yararlanmak için havale alıcısı kurum ve bireylerden Akbank müşterisi olma şartı da aramıyor. Havaleyi gönderen kişi, dilerse alıcının ismine de para transferini yapabilme şansına sahip" dedi. Tözge, Akbank şubeleri, internet şubesi, telefon bankacılığından ve Akbank ATM'lerinden havale işlemlerinin 1 TL'ye yapılabileceğini kaydetti. Daralma dönemlerinde başta bankalar olmak üzere ekonominin bütün aktörlerinin sorumluluk alması, hatta gerektiğinde bazı fedakârlıklarda bulunması gerektiğini vurgulayan Tözge "Tasarruf ihtiyacıyla birlikte, piyasa aktörleri arasında nakit akışının en az maliyetle sağlanması, bu akışın kayıt altında tutulmasının özendirilmesi Akbank'ın sektördeki süregelen öncülüğü ile sağlanacak ve bu hamlemiz örnek alınacaktır" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları