kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
10 milyar dolar gelir Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, YASED’in konferansında bu yıl 10 milyar dolar civarında doğrudan yabancı yatırım beklediklerini bildirdi. İbrahim Çanakcı, Türkiye’nin 2009 yılında global doğrudan yatırımlar girişi içindeki yüzde 1.1 civarındaki payının muhafaza edileceğini öngördüklerini de kaydetti.

'Bu yılki bütçenin aşağı doğru revizyon gerektirdiği açık'

EKONOMİ
12.02.2009
Hazine Müsteşarı Çanakcı, IMF ile özellikle kamu maliyesi alanındaki bazı yapısal reformlar konusunda görüş ayrılıkları olduğunu bildirdi..
Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, 2009 yılı bütçe rakamlarının aşağı doğru revizyon gerektirdiğini söyledi. YASED'in düzenlediği "Fırsatlar Ülkesi Türkiye: Yatırımlar İçin Güvenli Bir Liman'' temalı uluslararası konferansta, gazetecilerin IMF ile görüşmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Çanakcı, özellikle kamu maliyesi alanındaki bazı yapısal reformlar konusunda görüş ayrılıklarının söz konusu olduğunu belirtti. Çanakcı, bu alanlarda farklı açılımlar konusunda IMF ve ilgili kurumların çalıştığını söyledi. Çanakcı, sanayi verilerinin ardından artık herkesin bütçede revizyon gerektiğini söylediğini aktaran bir gazetecinin "Böyle bir şey gündeminizde olacak mı?'' sorusu üzerine, 2009 yılı bütçe rakamlarının revizyon gerektirdiğinin açık olduğunu söyledi.

'GÖZDEN GEÇİRİLECEK'
Çanakcı, "Özellikle gelir projeksiyonlarının yüzde 4'lük büyümeye göre yapıldığı ve bunların 2008 yılı gerçekleşmeleri de dikkate alındığında, aşağıya doğru revizyona açık'' diye konuştu. Çanakcı, önümüzdeki günlerde yayınlanacak katılım öncesi ekonomik program, orta vadeli program belgeleri çerçevesinde büyüklüklerin gözden geçirileceğini söyledi.