kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Bahşişi bol olduğu için hep berber çırağı olmak istedim'

ZÜBEYDE YALÇIN - ANKARA
12.02.2009
Sanayi Bakanı Çağlayan, berber çırağı olmak için babasınıdan izin alamadığını belirterek, "İlk işim terzi çıraklığı. Teğel işlerini iyi bilirim" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tüm dünyayı etkileyen ekonomik kriz nedeniyle şu ana kadar kendi işyerlerinden işçi çıkarmadığını belirtti ve "Gerekirse küçülürüz. Zamanı gelir arabamızın şoförlüğünü yaparız" dedi.

'5 KRİZ GÖRDÜM'
Bahşişi bol diye berber çırağı olmak istediğini belirten Çağlayan, babası karşı çıktığı için terzilik yaptığını, teğel işlerini iyi bildiğini söyledi. Çağlayan, Parlamento'da bazı gazeteciler ile sohbet ederken, ekonomik krizin kendi şirketlerini nasıl etkilediği, gençlik ve çocukluğuna yönelik ilginç anılarını anlattı. Çağlayan, "Ekonomik kriz nedeniyle şirketlerinizden işçi çıkardınız mı" sorusuna, "Bizim şirketin genleri çok sağlamdır. Ayaklarımızı yere sağlam basarız, sadece ben değil, kardeşlerim de öyledir. Banka kredisi ile iş yapmayız. Ayağımızı yorganına göre uzatırız. Allah'a çok şükür, ekonomik krize rağmen, işçi çıkarmak zorunda kalmadık. Gerekirse küçülürüz, gerekirse genişleriz. Zamanı gelir arabamızın şoförlüğünü yapar, girer montaj yaparız" dedi. Ekonomik krizin geçeceğini belirten Çağlayan "Hayatım boyunca beş kalp krizi göndüm, biri kalp olmak üzere. Hepsini atlattık" dedi. Çağlayan, 8 yaşında çalışmaya başladığını, bahşişi bol olduğu için berber çıraklığı yapmak istediğini belirtti ve kendisini terzi çıraklığına atan süreci şöyle anlattı: "Fakat babam izin vermedi. Kıl mıl sağlıklı değil diye. İlk iş olarak Muş'ta terzi çıraklığı yaptım. O yüzden teğel işlerini iyi bilirim... Evlenene kadar kendi pantolon, gömleğimin eksiklerini kendim dikerdim."