kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.02.2009
THY'nin dış hat yolcusu % 40.8 arttı
Türk işadamları da yönünü Ortadoğu ülkelerine çevirdi. THY'nin dış hat yolcu sayısı, 2008 yılında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 20 büyüdü. Yolcu sayısında artış Afrika ülkelerine yüzde 31.7, Ortadoğu ülkelerine yüzde 53.5 olarak gerçekleşti. THY yetkilileri, Avrupa ülkelerine yönelik yolcu artışının ise yıllık ortalamalara yakın bir oranda, yüzde 20'ler düzeyinde olduğunu söyledi. Yetkililer, 2008 yılında dış hat transit yolcu sayısındaki artışın da yüzde 40.8 olduğuna dikkat çekti. Olcay AYDİLEK /ANKARA

"Morgan Stanley'e borcumuz yok"
GİSAD Dış Ticaret A.Ş, Morgan Stanley'e vadesi gelmiş ve ödenmemiş hiçbir borcu olmadığını bildirdi. GİSAD'dan yapılan açıklamada, Morgan Stanley'den 100 milyon euro'luk 2 yılı geri ödemesiz 6 yıl vadeli krediyi geçen yıl iki dilim halinde kullanan GİSAD'ın gerçekleştirdiği ödemeler sonrasında, teknik olarak Morgan Stanley'e vadesi gelmiş ve ödenmemiş borcu bulunmadığı ifade edildi.

"İzmit'te müşteriler iyi hizmet alacak"
Türkiye'nin 3. büyük gaz dağıtım firması olan İzmit Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İZGAZ) yüzde 90 hissesinin Fransız GDF Suez firmasına devredilmesi nedeniyle bir resepsiyon verildi. GDF Suez Enerji Avrupa Başkanı Pierre Clavel, "Çevreye karşı saygılı ve çalışanlarına karşı güven vererek bu ortaklık yürüyecek. İnanıyorum ki bu ortaklıkla müşterilerimize daha kârlı ve daha iyi hizmet sunacağız" dedi.