kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkent Doğalgaz: Doğalgazın içine hava katılamaz

Giriş Saati : 12.02.2009 16:33
Güncelleme : 12.02.2009 23:07
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Başkent Doğalgaz: Doğalgazın içine hava katılamaz
Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş, doğalgaza hava katıldığı iddialarına yanıt verdi. Başkent Doğalgaz, doğal gazın havayla birleştiği takdirde patlamanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, böyle bir işlemin gerçekleştirilemeyeceğini, doğal gaza hava katılması halinde çok büyük tehlikelerin meydana geleceğini bildirdi.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Başkent Doğalgaz'ın bir dağıtım şirketi olduğu hatırlatıldı. Doğalgazın Botaş Genel Müdürlüğü'nce ithal edilerek dağıtım şirketlerine boru hatlarıyla ulaştırıldığının ifade edildiği açıklamada, dağıtım şirketlerinin ise BOTAŞ'tan aldığı gazı, hiçbir müdahale de bulunmadan abonelere dağıttığı bildirildi. Öte yandan, kapalı ortamda doğalgazın havayla birleşmesi halinde patlamanın kaçınılmaz olacağının kaydedildiği açıklamada, şöyle denildi:

"Yani doğalgazın içine hava katılamaz. Katılması halinde çok büyük tehlike yaratır. Oksijen boruların içinde yanar ve çok olumsuz sonuçlara yol açar. Dolayısıyla dağıtım şirketlerinin gaza dışarıdan herhangi bir müdahalesi söz konusu değildir. Doğalgazın ısıtmadığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Doğalgaz, enerji üzerinden fiyatlandırılarak abonelere yansıtılır. Ankara'da 1 milyon 117 bin abonenin yüzde 10'u mekanik sayaç kullanmaktadır, kalanı ön ödemeli elektronik sayaç abonesidir. Elektronik sayaç abonelerinin, aldığı gazı ne zaman kullanacağı belli değildir. Dolayısıyla BOTAŞ'tan alınan gaz ile abonelere satılan gazın miktarının aynı olması da mümkün değildir. Sayaçların ölçüm ve muayenesi, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu Hükümleri çerçevesinde yapılır. Dağıtım şirketleri, sayaçların sağlıklı işleyişini, 1 yılı geçmemek kaydıyla kontrol eder. Bu hüküm, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde de öngörülmektedir. Abonelerimizin bu konularda herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur."

(ANKA)