kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UFUK SANDIK

Türkiye'yi Sarkozy'ye karşı Renault Başkanı Ghosn korudu

Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Türk otomotiv sektörünün önündeki en büyük tehdit olmaya devam ediyor. Otomotiv üreticilerine Fransa'da üretim yapma şartıyla destek vereceğini açıklayan Sarkozy, şimdi de otomobil üreticilerinin yerli tedarikçilerden belli hacimlerde yedek parça satın almalarında ısrarlı olduğunu açıkladı.The Financial Times da, Sarkozy'nin Peugeot ve Renault otomotiv şirketlerinin yerli alt yüklenicilerle çalışmaları halinde kendilerine hükümet kredisi sağlanabileceğini duyurdu.
Sarkozy'nin bu ısrarlı tutumunun en çok Türkiye'yi olumsuz etkileyeceğini yazmıştım. "Sarkozy'nin baskısı PeugeotCitroen (PSA) Grubu'nun Türkiye'de yapmayı planladığı 1 milyar Euro'luk yatırımın önünü kesebilir. Türkiye'den milyonlarca Euro'luk yedek parça satın alan PSA ve Renault'nun satın alma planlarını değiştirebilir" yorumunu yapmıştım. Ancak, Renault-Nissan Grubu CEO'su Carlos Ghosn'un yaptığı açıklamadan sonra Fransız otomotivcilerin Türkiye'den kolay kolay vazgeçemeyeceğini düşünmeye başladım. Carlos Ghosn, Türkiye'de üretimin Fransa'dan bin 500 Euro ucuz olduğunu söyleyerek Sarkozy'e yanıt verdi.
Sarkozy ne kadar zorlarsa zorlasın Fransız üreticilerin Türkiye'den vazgeçmeleri şimdilik mümkün görünmüyor . Ama şartlar her an değişebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın