kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Warren Buffet

Kriz günlüğü

05.02.2009
İngiliz bankaları borç aldı ama kredi vermedi
İngiltere Merkez Bankası (BOE), kredi krizine karşı aldığı ilk tedbir olan ve süresi geçen ay dolan özel likidite sağlama imkânı kapsamında, finansal kurumların 185 milyar sterlin (263 milyar dolar) borç aldığını açıkladı. Bankalararası borçlanma koşullarının iyileştirilmesi için sağlanan imkan, İngiltere'de bankacılık sektörünün beşte dördünü oluşturan 32 banka ve konut kredisi veren kuruluş tarafından kullanıldı. Ancak bu yöntem, tüketicilerin krediye erişimini kolaylaştırmada pek başarılı olamadı.

Buffet, motosiklete 300 milyon $ yatırdı
Ünlü yatırımcı Warren Buffet'in şirketi Berkshire Hathaway, dünyaca ünlü motosiklet üreticisi Harley-Davidson'un nakit akışını düzenlemek amacıyla ihraç ettiği tahvillerin yarısını 300 milyon dolara satın aldı. Harley, Berkshire Hathaway şirketine yıllık yüzde 15 faiz ödemesi yapacak. Anlaşmanın açıklanmasının ardından Harley hisselerinde yüzde 5 oranında artış yaşandı. Harley'in en büyük hissedarı Davis Selected Advisors da tahvillerin diğer yarısını satın aldı. Harley'in karı son çeyrekte yüzde 58 erimişti.

Sberbank, BTA'dan teklif aldığını açıkladı
Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Şekerbank'ın ana hissedarlarından olan Kazak bankası Bank TuranAlem'in (BTA) kendisini satın alması için teklif gönderdiğini ancak bir anlaşmanın koşullara bağlı olacağını açıkladı. Kazakistan hükümeti Şekerbank'ın ana hissedarı BTA'nın yüzde 78'ini satın almıştı.

Fitch notu düşürdü yeni indirim sinyali verdi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın kredi notunu "BBB+"dan "BBB"ye indirdi. Kuruluş, Rusya'nın kredi notu görünümünü ise "negatif" olarak açıkladı. İndirimle birlikte Rusya'nın notunun yatırım yapılabilir düzeyden iki basamak aşağıya geldi. Fitch ayrıca, düşük emtia fiyatları, yüksek sermaye çıkışı, azalan rezervler ve şirketlerin borç sorunları nedeniyle notun daha da düşürülebileceğini vurguladı.