kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

05.02.2009
Kart aidatı üç yılda bir ödenecek
Kredi kartlarından yıllık aidat alınması kaldırılıyor. Hükümetin hazırladığı yasa taslağı kabul edilirse tüketiciler üç yıl için sadece bir kez ücret ödeyecek. Tüketici kanun taslağı hakkında bilgi veren Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, kredi kartlarından alınacak yıllık aidatın miktarının ise bankalarca belirleneceğini söyledi. Çağlayan, indirimli satışların da yılda sadece iki kez 45 günlük sürelerle yapılacağını bildirdi. ödenecek

En alevli günlerde bile 300 kişi aldık

Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Müdürü Meral Egemen, "2009'da tünelin sonundaki ışık görünebilir, onun için ışığa doğru bir koşu yapmak gerekecek. En hızlı koşan kazanacak'' dedi. Bu yıl geçen yıldan 4 kat fazla ciro hedeflediklerini belirten Egemen, sigortacılığın bu dönemde yıldızının parlayacağını belirtirken, "Krizin en alevli günlerinde bile 300 kişiyi işe aldık. Sigortacılıkta, ciddi kariyer fırsatları var" dedi.

Rusya'ya misilleme doğru olmaz
Türkiye-Rusya arasındaki "kırmızı hat" sorunu aşılamadı, gümrük sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye giriyor. Gül, 13-14 Şubat'ta Rusya'ya yapacağı ziyarette, Rus tarafının protokole uyması ve Türk mallarına yönelik engellemeye son verilmesini istemeyecek. Rus tarafı protokol yokmuş gibi davrandığını belirten Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "Misilleme doğru olmaz. Keskin sirke küpüne zarar verir" dedi.

Mapfre Türk pazarından memnun
Genel Sigorta A.Ş'nin İspanyol patronu Mapfre'nin Başkanı Jose Manuel Martinez, Türkiye'deki yatırımlarından memnun olduklarını söyledi. Martinez, "Türkiye'den tam bir memnuniyetimiz var. 2008'de Genel Sigorta'nın Mapfre'ye dahil edilmesi, plan ve reformlar tamamlandı. Mükemmel sonuçlar alıyoruz. 2008'de beklentilerimizin biraz üzerinde sonuç aldık" dedi.