kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'İç tüketimi canlandırmak için vergiyi öteleme iyi bir önlem'

Tarık YILMAZ EKONOMİ
05.02.2009
TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, ihracatta artış beklemediklerini belirterek "İç tüketimi canlandırmaya mecburuz. IMF'nin vergi ötelemeye sıcak baktığını duyduk. Bize göre bu iyi bir kriz önlemi" dedi..
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ihracatta artış beklemediklerini belirterek "İç tüketimi canlandırmaya mecburuz. IMF'nin vergi ötelemeye sıcak baktığını duyduk. Bize göre vergi öteleme iyi bir kriz önlemi" değerlendirmesinde bulundu. 22 Ocak'taki genel kurulda ikinci kez TÜSİ- AD Başkanı seçilen Yalçındağ ile TÜSİAD'ın yeni Genel Sekreteri Zafer Yavan, SABAH gazetesini ziyaret etti. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da katıldığı toplantıda, ekonomideki gelişmeler ve TÜSİAD'ın önümüzdeki dönemdeki rotası konuşuldu. Türkiye'nin krize nispeten kuvvetli girdiğine değinen Yalçındağ, ancak iç tüketimin hızla daraldığına dikkat çekti. Bu yıl ihracatta artış beklemediklerinin altını çizen Yalçındağ, "İç tüketimi canlandırmaya mecburuz. Vergi öteleme konusuna IMF'nin sıcak baktığını duyduk. Bu iç tüketimi canlandırabilecek bir unsur. Tüketim canlanırsa insanlar da işinden olmayacak" dedi. Yalçındağ, rekabet açısından vergilerin inmesi doğru adım olsa da vergi ötelemenin daha hızlı ve iyi bir kriz önlemi olduğu konusunda hükümetle benzer düşündüklerini ifade etti. Enflasyonun artık tehlike olmaktan çıktığını ve Merkez Bankası'nın genel yaklaşımının doğru olduğunu düşündüğünü belirten Yalçındağ, IMF ile anlaşma kadar, sağlanacak kaynağın nerede kullanılacağının da önemli olduğunu vurguladı.

"IMF'DE GECİKİLDİ"
"Net söyleyebilirim ki IMF ile sonuçlandırmada gecikildi" diyen Yalçındağ'a göre, IMF ile belediyeler ve faiz dışı fazla konusunda pürüzler bulunuyor. Yalçındağ, 2009'un kayıp bir yıl olacağını ancak özellikle 2010'u kazanmanın çok önemli olduğuna değindi. Yalçındağ, AB ve diğer konularda hükümetin 2 yıldır reform yorgunu olduğunu da belirtti.