kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tarih satılığa çıktı!

CİHAN
Giriş Saati : 05.02.2009 11:29
Güncelleme : 05.02.2009 17:18
Yeni Haber
Hatay'daki tarihi, turistik ve ören yerlerinin yanı sıra müzenin de hak ettiği geliri elde edememesi valiliği harekete geçirdi. Valilik, müze ve ören yerlerinin gelir getirici faaliyetlerine yeni bir açılım getirilmesine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu, hak ettiği geliri elde edemeyen Hatay'daki müzenin ve St. Pierre Anıt Müzesinin satış ihalesinin yapılacağını duyurdu. Açıklamada, "Bakanlığımızca satış alanı düşünülen yerler olarak Hatay Müzesi ve St. Pierre Anıt Müzesi de yer almaktadır." ifadelerine yer verildi

Vali Nusret Miroğlu, kentteki müze ve ören yerlerinin; piyasa koşullarının gerektirdiği dinamizme kamu işletmeciliği ile yeterince ayak uydurulamamasından yakındı.

Müze ve ören yerlerinden önemli bir gelirden mahrum kalındığı siteminde bulunan Vali Miroğlu, bu durumun genel olarak müze ve ören yerleri algısını da olumsuz etkilemesinden dert yandı.

Vali Miroğlu açıklamasında "Ziyaretçi sayıları ve ev sahipliği yaptıkları tarihi ve kültürel zenginliklerle rekabet üstü niteliklere sahip müze ve ören yerlerinin olumsuzluğunu gidermek ve sahip olduğu eşsiz tarihi mirasın ülke ekonomisine katkılarını güçlendirmek üzere, kamu tarafından işletilmekte olan müzelerimizdeki gelir getirici faaliyetlere yeni bir açılım getirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Müze ve ören yerlerimizdeki satış alanlarından elde edilen gelirlerin arttırılması ile birlikte, temsil kabiliyetleri yükseltilecek bu mekânlardan kültürel iletişim aracı olarak yararlanılmasının sağlanması da önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bakanlığımızca satış alanı düşünülen yerler olarak Müdürlüğümüze bağlı Hatay Müzesi ve St. Pierre Anıt Müzesi de yer almaktadır." ifadelerine yer verdi.