kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Bu krizden nasıl çıkacağız?

Günlerdir Davos krizini konuşuyor, gerçek krizi unutuyoruz! Oysa hepimiz gerçek krizden çıkış yolunu arıyoruz! Bu ülkede "siyaset ile futbol" ortak bir noktada buluşuyor; siyaset ve futbol bir türlü "çıkış yolunu" bulamıyor! Aylardır IMF ile anlaşma olup olmayacağını tartışıp duruyoruz. Türkiye'nin 2009'da 30 milyar dolar sıcak paraya ihtiyacı var. Parayı nasıl bulacağımızı, üretimi nasıl artıracağımızı konuşmak yerine ha bire "amigoluk" yapıyoruz.
Ya IMF taraftarıyız, ya karşıtıyız...
Ya Beşiktaşlıyız ya Galatasaraylı veya Fenerbahçeli... Ya AK Partiliyiz ya CHP veya MHP'li... Kısacası hep bir şeyin taraftarıyız. Hoş, biz, hiçbir şeyin taraftarı değiliz. Türkiye'nin zenginleşmesinden yanayız.
Türk insanı esnek olamıyor. Hayatı "siyah ve beyaz" görüyor. Gri tonlara tahammül edemiyor. Futbol ve siyasette bu tavrı sonuna kadar sürdürüyor.
Dünyanın en zengin 500 işadamından biri olan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi M. Koç da çıkış yolu arıyor. Bu kez adres Beşiktaş. Gönül verdiği siyah beyaz renklerin sahibi olan futbol kulübü Beşiktaş için farklı bir model bulma umudu taşıyor.
O yüzden cuma günü Nakkaştepe 'de 11 Beşiktaşlı işadamı Rahmi M. Koç'un ev sahipliğinde bir araya gelip görüş bildirecek.
Toplantıya Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, TÜSİAD eski Başkanı Ömer Sabancı, işadamı Yalçın Sabancı, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, armatör Cengiz Kaptanoğlu, Diler-Yazıcı Grubu'ndan Recep Yazıcı, Nevzat Demir, Fikret Orman, eski başkan Serdar Bilgili ve tekstilci Hasan Arat katılıyor. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören katılımcılar arasında yok.
Peki, dünyayı kasıp kavuran küresel krizin, şirketlere birer birer havlu attırdığı bir ortamda bu kadar işadamı işi gücü bırakıp niye bir araya geliyor?
Çünkü Beşiktaş Spor Kulübü'nün yüzde 70 hissesine sahip olduğu halka açık şirketi Futbol Yatırım 'nin bilançosu alarm veriyor. Kur darbesi yiyen gayrimenkul zengini BJK, sermayesini tüketmiş! Ya sermaye artıracak ya da iflas masasının yolunu tutacak. Kimse alınmasın ama koca kulüp, 4 yılda 55 futbolcu, 5 hoca değiştirmiş. Borç, 16 milyon dolardan 150 milyon dolara çıkmış.
BJK yönetimi, Güngör Uras hocamın stilinde, "düşük kur yüksek faiz" politikası mağduru, dalgalı kur darbesini yemiş. TL yerine dolarla bol bol futbolcu transfer etmiş. Kur darbesi şirketin bilançosunu delip geçmiş.
Spor insanları, "Her kulübün bir özelliği var" diyor. Fenerbahçe, sansasyonel transfer yapmaya bayılırmış! Galatasaray, aristokrat tavrından taviz vermezmiş! Beşiktaş ise altyapıdan yetişen kendi çocuklarıyla yoluna devam edermiş!
BJK'de şimdi bu yol şaşmış!!!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın