kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Beyaz Saray'a vergi borcu lekesi

05.02.2009
Yeni ve temiz siyaset sözü veren ABD Başkanı Obama, ilk darbeyi çabuk yedi! Sağlık bakanı ile bütçe denetim müdürü adaylarının vergi borçlusu olduğu ortaya çıktı. Tepkiler üzerine iki ismin adaylığı hızla geri çekildi..
ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık bakanlığına aday gösterdiği Tom Daschle ile bütçe denetiminden sorumlu bakan olmasını istediği Nancy Killefer'ın vergi borçları nedeniyle adaylıklarını geri çekmesi, temiz siyaset diyerek iktidar olan yeni Başkan'ın imajını zedeledi. Sağlık bakanlığına aday gösterilen ve ülkenin en güçlü senatörlerinden olan Daschle'nin aday gösterildikten sonra 128 bin dolarlık limuzininin vergi borcunu ödemediği ortaya çıktı. Bütçe denetiminden sorumlu mevkiye getirilmesi düşünülen özel bir fiunans şirketinde danışmanlık yapan Nancy Killer'in geri çekilmesinin nedeni ise, evinde çalıştırdığı hizmetçinin sigorta ödemelerini yapmaması.

BASKI ARTACAK
İki adayın isitfasından sonra Obama, yayınladığı yazılı açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı'na aday gösterilen Senatör Tom Daschle, benden affını istedi. Kararını üzüntüyle kabul ettim" dedi. Ülke ve dünya basını ise skandalı "Obama'ya Çifte Darbe" manşetiyle duyurdu. Financial Times, "Göklere çıkarılan Obama ekibi bu skandalın ardından baskı altında kalmaktan kurtulamayacak" diye yazdı.

'ALDATICI VAATLER'
Gelişmenin Başkan'ın "Temiz siyaset ve etik icraat" vaatlerini zedelediğini belirtti. İngiliz Daily Telegraph ise, "Obama'nın sloganı 'İnanabileceğiniz bir değişim'di. Bu yeni başlangıç, şimdi aldatıcı görünüyor. Obama, Beyaz Saray'ı, Clinton'ın ekibiyle doldurdu. Bir zamanlar siyasette yanlış giden şeylerin timsali denilen Hillary Clinton şimdi dışişleri bakanı" diye yazdı.