kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan’ın küresel krizden en az etkilenerek yatırımlarını artırdığını ve krizin bu şekilde fırsata dönüştürülebileceğini belirtti.

Gül: Türkiye'ye yatırımı artırın bankalarımıza güvenebilirsiniz

05.02.2009
Riyad'da düzenlenen Türk-Suud İş Konseyi toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi işadamlarına seslenirken, yatırımlarını artırma çağrısı yaptı..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk ve Suudi işadamlarının yatırımlarını karşılıklı artırmaları çağrısı yaptı. Türk-Suud İş Konseyi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Faisal Otel'de toplandı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve iş adamları katıldı. Cumhurbaşkanı Gül yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin en üst seviyeye çıkacağına inandığını söyledi. "Türkiye'nin bölgesinde güvenlik ve istikrardan yana olduğunu, bazı kışkırtıcı gelişmelere karşı soğukkanlılıkla yaklaştığını" ifade eden Gül, bu politikanın ekonomiye de olumlu etkileri olduğunu kaydetti. Gül, Türkiye'nin ekonomi alanında köklü reformlara imza attığını, AB ile üyelik müzakerelerine başladığını anlatarak, "AB ile üyelik müzakereleri yürüten Müslüman Türkiye ile sizin de gurur duyduğunuzdan eminim" dedi. Gül Türk ekonomisinin son yıllardaki yeniden yapılandırılması sayesinde güven ortamının çok güçlü bir hale geldiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Suudi Arabistan'ın küresel krizden en az etkilenen ülkelerin başında geldiğine dikkati çekerek, ülkenin kriz ortamında yatırımlarını artırdığını ve krizin bu şekilde fırsata dönüştürülebileceğini belirtti. İki ülke iş adamlarından karşılıklı yatırımlarını artırmalarını isteyen Gül, Suudi işadamlarına da "Türk bankacılık sistemi krizi çok sağlam karşıladı. Uluslararası finans kurumlarının bu yönde raporları var. Türk bankalarına güvenebilirsiniz" diye seslendi.