kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Valkyrie!.. İşte gerçek Ergenekon!..

NATO'nun isteği ve sistemi ile 60'lı yıllarda Özel Harp Dairesi'nin niçin kurulduğunu anlatmıştım. Özetleyeyim.
1965 kışında Yedek Subay Okulu'nda iken Genelkurmay'dan gelen bir Albay ilk dersi vermişti.
Olası bir Sovyet-NATO savaşı sırasında, Üçüncü Ordu'nun görevi NATO'ya çok kıymetli saatleri kazandırmaktı. Kafkasya'dan ani bir saldırıda üçüncü Ordu yok olma pahasına, çok güçlü Sovyet Ordusuna ne kadarsa artık, direnecekti. Tıpkı Kunuri'de Amerikan Yedinci Kolordusuna zayiatsız çekilme zamanı kazandırmak için feda edilen Türk Tugayı gibi..
Düşman Ankara yakınlarına kadar kolayca gelecek ama artık karşısında yardıma yetişmiş NATO destekli Türk Ordusunu bulacak ve takılacaktı. Onları bir an önce geri çekilmeye zorlamak için, işgal altındaki doğuda gerilla savaşı yapacak küçük birimlere ihtiyaç vardı. Birbirinden haberi olmayan, bir ele geçse, işkence altında bile ötekini haber veremeyen çok özel harp birliklerine.. Beş, en fazla on kişilik, gündüz külahlı, gece silahlı denen adamlar. Peki silah nerde?. Barış sırasında zula edilen el bombası, suikast silahı, dinamit gibi gerilla silahlarının saklandığı, ya da gömüldüğü yeri sadece bu minik birliğin komutanı bilecekti.
Buraya kadar tamam. Sonra işin tadı kaçtı, herkes biliyor..
Ülkücü, devrimci savaşında taraf olan ve terörün içine sürüklenen bazı birim liderleri bu zulaları kullandılar. Daha sonra PKK şu veya bu şekilde öğrendiği zulalardan yararlandı..
Şimdi de Ergenekon diye ora bura kazılıp "Meçhul (!)" silahlar çıkıyor..
Niye anlattım bunları..
Valkyrie filmine mutlak gitmeniz ve yaşanmış, İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanmış gerçek bir Ergenekon olayını izlemeniz ve bizdeki sahtesini daha iyi çözebilmeniz için.
Müttefiklerin Almanya'yı işgali kesinleşince Hitler çok özel görevle bir İhtiyat Kuvvetler Komutanlığı kurmuştu. Bu birliğin görevi, Hitler ve hükümeti herhangi bir baskın ve işgalle müttefiklerin eline düşerse, bu kuvvetler derhal yönetime el koyacak, yeni bir hükümet kuracak ve rejimin devamını sağlayacaktı.
Ne var ki, İhtiyat Kuvvetler Komutanlığı'na getirilen Rommel gibi Kuzey Afrika Kahramanlarından Albay Stauffenberg, Almanya'nın kurtuluşunun Hitler'i ortadan kaldırıp, müttefiklerle derhal ateş kes imzalamak ve Yahudi toplama kamplarını kapatmaktan geçtiğini düşünüyordu.
Hitler yaşadıkça bu mümkün değildi. Bizzat yöneteceği bir suikastla Hitler'i öldürüp, anında İhtiyat Kuvvetlerle yönetime el koyacak ve tüm ordunun itaatini sağlamak için de suikastı SS'ler ve Gestapo'nun düzenlediğini ilan edip, onlardan da kurtulacaktı.
Bu operasyonun adı Valkyrie idi..
İşgalcilere karşı İhtiyat Kuvvetleri Komutanlığı kurmanın çok farklı sonuçlar verebileceği örneğini Valkyrie'de yaşayan NATO, Özel Harpçileri birbirinden habersiz küçük birimler halinde sisteme sokmuştu.
Peki neydi Valkyrie "Wagner'i anlamayan ve sevmeyen Nasyonal Sosyalist olamaz" diyen Hitler'in taptığı müzisyenin en ünlü eserinin adı.
Valkyrie, Norveç efsanelerinde savaşı yakından izleyen yarı insan, yarı kuş meleklerin adıydı. Valkyrieler en kahraman savaşçıları seçerler ve bunların yarısını Ana Tanrıca Odin'in, öbür yarısını da Aşk Tanrıçası Fraya'nın sarayına ağırlamaya götürürlerdi.
Hitler'e 15 suikast düzenlendiği biliniyor. Albay Stauffenberg'inki bunların en ünlüsü.. Ben bu gerçek öyküyü Bütün Dünya dergisinde okuduğumda ilkokuldaydım. O gün bugün bu konuda ne bulduysam okudum. Bence Albay savaşın en önemli kahramanlarından biriydi.
Filmdeki Tom Cruise tam kafamdaki Stauffenberg olarak çıktı karşıma.. Harikaydı.
Beck'te Terence Stamp, Fromm'da Tom Wilkinson da harikaydılar.
Bryan Singer 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadığınız bir film yönetmiş.. Hem de başı sonu ezber bilinen bir filmi böyle izletebilmek. Pes!..
İki de minik not..
Alman yasaları ülkede Gamalı Haç'ın kullanılmasını yasaklar. Filmciler gerçek gamalı haç kullanmak için özel izin aldılar ve çekimin yapıldığı alanlara ve binalara gerçek bayrak astılar. Bu civar halkı çok rahatsız etti, gösteriler yapıldı, hatta bir vatandaş, filmciler aleyhine dava açtı. Hatırlayın geçen yıl, ülkemizde bir tarihi film çekilirken, kaleye haçlı bayrak asılınca, şimdi adını hatırlayamadığım kentte nasıl yer yerinden oynamıştı.
Valkyrie'yi başlatan General Tresckow'un (Keneth Branagah) yardımcısı rolünde izlediğiniz Philipp von Schulthess bakın kim?. Filmde Albay'ın karısı hamiledir. Kocası kurşuna dizilirken o ve çocukları kurtulur. Kontes Stauffenberg bir kız çocuğu doğurur. Philipp onun oğlu.. Yani dedesini anlatan filmde oynuyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın