kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emekliler IMF'ye karşı

ANKA
Giriş Saati : 05.02.2009 11:15
Güncelleme : 05.02.2009 17:18
Yeni Haber
Uluslararası Para Fonu (IMF) ile hükümet arasında yapılan ön görüşmelerde işçi emeklilerin aylıklarından vergi alınmasıyla ilgili IMF'in talebinin rüzgarı bile, işçi emeklilerinin ateş püskürmesine yol açtı.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Çankaya Şubesi Başkanı Mehmet Höcü, zaten yılık ilk altı ayı için yüzde 4 gibi bir oranda zam alan işçi emeklisinin sırtına bir de vergi yükü bindirilmesinin adil olmadığını ifade ederek, "Hükümet bu konuda IMF'e kesinlikle taviz vermeli" dedi.

Ulusararası Para Fonu yetkililerinin işçi emeklisinin nasıl geçindiğinden haberi olup olmadığını merak ettiklerini belirten TİED Çankaya Şube Başkanı Höcü şöyle dedi:

"Hükümete sesleniyoruz. IMF ile yapılan ya da yapılacak olan görüşmelerde bu kuruluşların talepleri doğrultusunda işçi emeklisinin aylığından şu ya da bu oranda vergi kesintisine gitmemesini istiyoruz. Böyle bir talebi hayata geçirmek cinayet olur. Hükümet bu vebalin altına giremez.

Başta Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik olmak üzere, hükümet yetkililerinden işçi emeklilerinin aylıklarından vergi alınmayacağı yönünde bir açıklama bekliyoruz."

SEYYANEN ZAM TALEBİ

"Bizim hükümetten beklentimiz işçi emeklisi ile dul ve yetiminin aylıklarına insanca yaşamasını sağlayacak oran ve miktarda bir an önce seyyanen zam yapmasıdır. Emekli aylıkları, önce açlık, sonra da yoksulluk sınırının üzerine mutlaka ama mutlaka çıkarılmalıdır.

Aksi takdirde, 8 milyonluk bir kitle olan işçi emeklileriyle dul ve yetimlerin bunu yerel seçimlerde oy verirken, mutlaka hesaba katacaktır. İşçi emeklilerinin hem aylıklarından vergi kesilmesine göz yumacaklarını hem de bu kesintiyi yapanlara önümüzdeki yerel seçimlerde oy vereceklerini kimse düşünmesin."