kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

05.02.2009
Dinç Bilgin davası zamanaşımından düştü
Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin ile bankanın 7 eski yöneticisi hakkında ''Bankalar Kanunu'na muhalefet'' suçundan açılan dava, zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Cahit Demir, İsmail Hakkı Karakaya ve Murat Yüksel katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Dinç Bilgin, Önay Şevket Bilgin, Zafer Mutlu, Şükrü Karahasanoğlu ve Zeki Ünal ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme heyeti, savcının talebi doğrultusunda, suç tarihleri olan 1999 ile 2001 yıllarından bu yana 7,5 yıldan fazla süre geçtiğini belirterek, zaman aşımı nedeniyle davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce verdiği beraat kararı, Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nce bozulunca, sanıklar yeniden yargılanmaya başlamıştı.

Ocak ayında Porsche satışları da azaldı
Binek ve hafif ticari araç toplam satışlarında geçen ay 2008'in aynı dönemine oranla yüzde 37.8 oranında düşüş yaşandı. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, otomotiv pazarında 2009 Ocak ayı otomobil satışları 13 bin 173 adet, hafif ticari araç satışları 6 bin 433 adet olarak gerçekleşti. Geçen yılın ocak ayına göre, otomobil satışların yüzde 29.1, hafif ticari araç satışları yüzde 50.3 düştü. Aralık 2008'e göre ise otomobil satışları yüzde 49, hafif ticari araç satışları yüzde 60 azaldı. ODD verilerine göre, Ocak ayında bir adet Maserati ve 4 adet Porsche satıldı. Aralık ayında 7 adet Porsche satılmıştı.

EMITT Turizm Fuarı'na katılım krizde % 20 arttı
Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan EMITT Turizm Fuarı'na 50 ülkeden 3 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 12-15 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek fuarı, bu yıl krize rağmen yüzde 20 kapasite artışı ile başlayacak. Ekin Fuarcılık tarafından düzenlenen EMITT'e Suriye bu yıl "konuk ülke" olarka katılacak. Ermenistan, Kosova, Tayland ve Acaristan bölgesi de ilk kez fuarda yer alacak. TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, bu dönemde 'umut veren tek sektör' olarak turizmin görüldüğünü söyledi.