kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yaşamını yitiren dağcılar için anma töreni

Giriş Saati : 01.02.2009 13:35
Güncelleme : 01.02.2009 21:04
Yeni Haber
Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'nda geçen hafta çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcı için, olay yerinde anma töreni düzenlendi.

Törene, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Dağcılık Kulübü (GÜDAK) Başkanı Mustafa Akbulut, ölen dağcıların üyesi olduğu Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyeleri, dağcılar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Salihoğlu, burada yaptığı konuşmada, 25 Ocak Pazar günü meydana gelen acı olayın Gümüşhane'yi ve tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu belirterek, ''Yaşamını yitiren dağcılarımızın aileleri acı içerisinde kalmıştı. Ailelerinin acıları hepimizin acılarıdır'' dedi.

Dağcılığın bir yarıştan ziyade, doğayı sevmek ve tanıtmak olduğunu ifade eden Salihoğlu, şunları söyledi:

''Onlar da birer doğa severdi. Talihsiz bir gündü o gün onlar için. İşleri, unvanları, yaşları ne olursa olsun, onlar sporcuydu. Allah'ın bize bağışladığı doğal güzellikleri hem kendileri tanıyor hem de bizlere tanıtıyorlardı. Onlar güzellikleri ve iyilikleri paylaşıyorlardı. Onları rahmetle anıyoruz.''

Salihoğlu, ölen dağcıların anısına olay yerinde anıt yaptıracaklarını, konunun teknik ekip tarafından incelendiğini bildirdi.

Daha sonra Vali Salihoğlu ve beraberindekiler, olayın meydana geldiği alana karanfil bıraktılar.

Olay yerinden ayrılarak Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri'ne giden grup, burada yaşamını yitiren dağcılar anısına helva dağıttı.

(AA)