kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meteoroloji'den çığ uyarısı

Giriş Saati : 01.02.2009 10:39
Güncelleme : 01.02.2009 21:04
Yeni Haber
İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma bekleniyor. ..
Vatandaşların, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde olası çığ tehlikesine karşı dikkatli olması istendi.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü hava raporuna göre, kuzey ve doğu kesimler ile İzmir ve Aydın çevreleri aralıklarla yağışlı geçecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güneyli, kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.,

Meteoroloji yetkilileri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri 'Gümüşhane, Bayburt ve Artvin' ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

Bölgelere göre hava tahmini şöyle:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, yarın İzmir ve Aydın çevreleri yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde İç Ege'de 'Afyon, Kütahya, Uşak' hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz aralıklı yağışlı geçecek. Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek olan yağışlar; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde 'Gümüşhane, Bayburt ve Artvin' beklenen kar yağışlarının, eski kar örtüsünün bulunduğu yüksek ve eğimli bölgeleri çığa elverişli hale getirebileceğinden, meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmekte.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Bölgenin yükseklerinde beklenen kar yağışlarının, eski kar örtüsünün bulunduğu yüksek ve eğimli bölgeleri çığa elverişli hale getirebileceğinden, meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmekte.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinden sonrada doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

CİHAN