kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Davutpaşa’daki patlamada yakınlarını kaybedenler dün bir araya gelerek gözyaşı döktüler ve olayda ölenlerin fotoğraflarıyla yürüyüp karanfil bıraktılar...

Bir yıl sonra aynı yerde gözyaşı...

Erdoğan YAPIK - SABAH
31.01.2009
Davutpaşa'da geçen yılki patlamada ölenlerin aileleri, olayın meydana geldiği yerde gözyaşı döktü. "Bilirkişi raporuna rağmen ceza davası açılmamıştır" dediler..
Davutpaşa ruhsatsız bir havai fişek atölyesinde 31 Ocak 2008 günü meydana gelen patlamada 21 kişi ölmüş, 117 kişi de yaralanmıştı. Patlamada yakınlarını kaybedenler, dün olayın meydana geldiği ve halen otopark olarak kullanılan boş arsada bir araya gelerek gözyaşı döktü. "Davutpaşa'yı unutmadık unutturmayacağız" diye pankart açan yaklaşık 150 kişilik kalabalık, ellerinde karanfiller ve kaybettiklerinin fotoğraflarıyla patlamanın olduğu alanda "Gün gelecek devran dönecek bir gün işçiler hesap soracak, Kaza değil, bu bir cinayet, Sorumlular belli, hesap sorulsun" sloganları attı.

KARARA TEPKİ
Hayatını kaybedenler adına açıklama yapan İdris Çabuk, "Burada evine ekmek götürmek için çalışan 21 kişi öldü, 117 kişi ise yaralandı. Bizler adaletin yerini bulmasını temenni ederek, başka ailelerin bizim gibi üzülmesini, bizim gibi ağlamasını istemiyoruz" dedi. Geçen hafta 15 ailenin bir araya gelip Ankara'da Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda görüşmelerde bulunduğunu belirten Çabuk, "Şu ana kadar bir ceza davası açılmamıştır. Korkumuz zaman aşımına uğratılmak istenmesidir. Zeytinburnu Kaymakamlığı olaydan sorumlu tutulan memurların yargılanmasına izin vermemektedir. Neden?" diyerek, sözlerine şöyle devam etti: "Patlamada ölen ve yaralananların çoğu ev geçindiren insanlardı. Şimdi aileler bu durumdan dolayı mağdur olmuşlardır. TOKİ'den ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal konut tahsis edilmesini istiyoruz. Ölen ve yaralananların çocukları için burs verilmesini istiyoruz. Söz verildiği gibi ailelere maaş bağlanmasını istiyoruz."