kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Resim öğretmenleri ''Harf Devrimi''ni tuvale yansıtacak

Giriş Saati : 01.02.2009 12:55
Güncelleme : 01.02.2009 21:04
Yeni Haber
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, ''Atatürk'ün başlattığı ve yerleştirdiği harf devrimi'' konulu ödüllü resim yarışması düzenliyor.

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Harf Devrimi''nin anlamını, yankısını ve yorumunu yansıtan resim kompozisyonlarının oluşturulması amaçlanan yarışmaya, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel ve devlet okullarında görev yapan resim öğretmenleri katılacak.

Türkiye İş Bankasının katkılarıyla düzenlenen yarışmada, birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 7 bin TL, dördüncüye 4 bin TL, beşinciye 3 bin TL, altıncıdan onuncuya kadar 2 bin TL ödül verilecek.

Yarışmanın seçici kurulu Prof. Dr. Nihat Boydaş başkanlığında, Prof. Dr. Akif Tural, Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Hülya İz Bölükoğlu ve Prof. Hasan Pekmezci'den oluşuyor. Seçici Kurul eserleri, son teslim günü olan 27 Mart'tan itibaren değerlendirecek.

Katılımcılar yarışmaya daha önceden herhangi bir sergide ödül almamış ya da sergilenmemiş kendilerine ait en fazla iki eserle katılabilecek. Yarışmaya verilecek eserlerin yağlıboya tekniği ile 60x120 santimetre ebadında tuvale yapılması gerekiyor.

Sonuçlar, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna ait internet sitesinden 16 Nisan'da duyurulacak. Ödül töreni ise 22 Nisan'da yapılacak. Ödüller, törene katılan ödül sahiplerine elden çek olarak verilecek.

Ödül alan ve yarışmaya katılanlardan sergilenmeye değer bulunan eserler, Türk Dil Kurumunda, 22 Nisan-6 Mayıs günleri arasında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yarışma şartnamesine ''www.ataturkyuksekkurum.gov.tr'' adresinden ulaşılırken, eserler Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığına teslim edilecek.

(AA)