kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Küçük Hazal'ın adı okulda yaşayacak

Neslihan KESKİN - SABAH
31.01.2009
İstanbul'da, asansör boşluğuna düşerek can veren 9 yaşındaki Hazal'ın ailesi 260 bin TL'lik tazminat davası açtı. Güler çifti, bu parayla bir okul yaptıracak..
İstanbul Ataköy'de evlerinin bulunduğu apartmanda asansör boşluğuna düşerek can veren 9 yaşındaki Hazal Güler'in gözü yaşlı anne ve babası asansör şirketine 260 bin TL'lik tazminat davası açtı. Acılı çift, davayı kazanmaları halinde Hazal'ın adına bir okul yaptıracak. Küçük Hazal, 10 Eylül 2007 günü Ataköy 9. Kısım'da oturdukları apartmanın ikinci katına inmek isterken, asansör boşluğuna düştü. Talihsiz kız olay yerinde can verirken asansörün arızalı olduğu ortaya çıktı. İki çocuklarından birini ihmale kurban veren anne Endem ile baba Metin Güler Minimak asansör şirketi yönetimine 10 bin YTL maddi, 250 bin YTL manevi olmak üzere 260 bin YTL'lik tazminat davası açtı. Aile adına mahkemeye verdiği dilekçesinde avukat Aslı Sıdıka Aydın "Günümüzde hâlâ açık bırakılan çukura, kanalizasyon boşluğuna ve dava konumuz olan asansör boşluğuna düşme neticesinden ölümler meydana gelebilmektedir. Bu olaylar birer kaza değil cinayet haline gelmiştir" dedi.

CEZA DAVASI SÜRÜYOR
Etibank Maden İşletmeleri'nde baş uzman olarak çalışan baba Metin Güler ile Şekerbank Levent Şubesi'nde müdür olarak çalışan anne Endem Güler, kazandıkları tazminat parasıyla okul yaptırıp kızları Hazal'ın ismini yaşatmayı planlıyor. Baba Güler, "Kazanırsak, tazminatın üzerine bizde para katarak fakir bir okulu yardım edip Hazal'ın ismini vereceğiz. Bu yaptığımız herkese örnek olsun. Bizim canımız yandı. Başka anne ve babaların canı yanmasın" derken, halen psikolojik destek aldığını söyleyen anne Güler, "Kızım yaşadığı bir kaza değildir, cinayettir" diyerek gözyaşı döküyor. Olayın ardından soruşturma başlatan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şirketin arıza bakım şefi Orhan Kaya, bakım elemanları Beyhan Hocaoğlu ve Selçuk Demirel için 'ölüme sebebiyet vermek' suçundan 6 yıla kadar hapsi istemiyle dava açmıştı.
Haberin fotoğrafları