kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşkenceci çeteye 'şok' operasyon

Aliye ÇETİNKAYA - KONYA
31.01.2009
Konya'da işadamlarına elektrikli şok aletiyle işkence yaparak çek ve senetlerine el koydukları iddia edilen 64 kişi yakalandı..
Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir yıldır yürütülen teknik takip ve araştırma sonrasında, eşzamanlı olarak çek-senet çetesine operasyon düzenlendi. Polis bir yıl önce bir işadamının işkence yöntemiyle arsalarına el konulduğunu söylemesi üzerine harekete geçti. 4 gün önce düzenlenen eşzamanlı operasyonda 64 kişi gözaltına alındı. Aralarında polis ve doktorların da olduğu çete üyelerinden 29'u adliyeye sevk edildi. Zanlıların evlerindeki aramalarda, elektrikli şok aleti, muşta ve baston içine gizlenmiş kılıç ve çok sayıda çek senet ele geçirildi. Örgüt üyelerinin, işadamlarına elektrikli şok aletiyle işkence yaparak çek ve senetlere el koydukları iddia edildi. Örgütün bir yıl içinde 2 milyon TL'lik çek, senet ve arsalara el koydukları öğrenildi. Örgütün, tapuda ve diğer devlet dairelerinde işlerini yaptırmak için rüşvet yerine bir gecelik kadın gönderdiği de öne sürüldü.

SEVGİLİYE DE KURŞUN
Örgütün liderliğini daha önce cinayet suçundan ve sevgilisi olan kadını kurşunlatmaktan dolayı cezaevine giren ve kısa süre önce çıkan Mehmet Yaprakçı'nın yaptığı vurgulandı. Öte yandan, örgüt liderinin soyadı Yaprakçı olduğu için operasyona, "yere düşen yaprak" anlamına gelen "Gazel" adı verildiği ifade edildi.
Haberin fotoğrafları