kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar soğuyacak - HARİTALI

Giriş Saati : 29.01.2009 07:28
Güncelleme : 29.01.2009 23:48
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Güneyli rüzgarlarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara:
Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde İç Ege (Afyon, Kütahya, Uşak ve Denizli), öğleden saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde (Uşak, Kütahya ve Afyon) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde (Isparta, Burdur ile bölgenin yüksekleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Antalya'nın doğu ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu:
Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey ve batısında (Eskişehir, Ankara, Konya, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Yozgat ve Sivas) karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, öğleden sonra iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Çorum, Amasya ve Tokat) ile öğle saatlerinden itibaren Samsun ve Ordu çevreleri, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, batısı (Malatya, Elazığ, Tunceli, ve Erzincan) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğusunda sis görülecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin batı kesimlerinde (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...