kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uludağ'da kaybolmalara fileli çözüm

Giriş Saati : 29.01.2009 14:51
Güncelleme : 29.01.2009 23:48
Yeni Haber
Bursa Valiliği, Uludağ'da kaybolmalara önlem amacıyla kayak pistleri ve riskli bölgeleri fileyle kapatacak.

Geçtiğimiz hafta Uludağ'da arkadaşları ile kayak yaparken kaybolan ve uzun aramalar sonrasında bulunmasına rağman kurtarılamayarak hayatını kaybeden Ümit Özgen'in ölümü birtakım tedbirleri gündeme getirdi. Kaybolma olaylarının her yıl defalarca yaşandığı Uludağ'da Ümit Özgen'in ölümünden sonra Bursa Valiliği yeni tedbirler almak için düğmeye bastı. Özellikle karlar eridikten sonra burada demir çubuklar çakılarak pistlerin fileyle kapatılması planlanıyor. Ayrıca kayak pistleri dışında kayak yapmak yasaklanacak.

Üniversite öğrencisi Ümit Özgen'in ölümünün kendilerini üzdüğünü aktaran Vali Şahabettin Harput, Uludağ'da kayak güzergahının dışına çıkılmaması gerektiğini belirtti. Yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için tehlikeli ve kaybolma ihtimali yüksek yerlere gidilmesini ve kayak bölgelerinin dışına çıkılmasını önlemek için pistlerin çevresini fileyle kapatmayı planladıklarını belirten Vali Harput, "Uludağ'da yaşanan kaybolma olaylarını önlemek için kayak pistlerinin etrafını fileyle kapatmak istiyoruz. Arkadaşlar yer tespitinde bulunuyor. Özellikle riskli bölgeleri fileyle çevirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanı sıra birçok yere uyarı tabelaları konulacak. Bu yıla yetişmese dahi önümüzdeki yıl kayak pistlerini file ile kesinlikle kapatacağız." şeklinde konuştu.

Vali Harput, ayrıca Uludağ'da sürekli 5 kişilik bir sivil savunma ekibi bulunarak 24 saat görev yapacağını aktardı. Harput, "Çünkü sivil savunma ekipleri sürekli merkezde duruyor ve olay anında Uludağ'a ulaşılması 45 dakika gibi bir zaman alıyor. Gerek görüldüğünde jandarma ekiplerinin yanında bu ekip de çalışmalara katılacak." dedi.

(CİHAN)