kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin'in odasını bastılar!

Giriş Saati : 29.01.2009 17:32
Güncelleme : 29.01.2009 17:48
Yeni Haber
Rus aşırı muhalefet ve resmi olarak yasaklı bulunan Neobolşevik Partisi üyeleri, Rusya Başbakanı Valdimir Putin'in St.Petersburg kentindeki resmi kabul odasını bastı. Ellerinde "Putin krizin hesabını ver!" pankartı bulunan Neobolşevikler, ofisin kalorifer demirine ellerini kelepçeledi ve fişek yaktı.

Neobolşevik partisi üyesi Sergey Grebnov, Ravil Başirov ve Yegveni Markin, Putin'in Konnogvardeyskom bulvarı sokağında kabul odasını bastı. Protestocular Putin'e çağrıda bulunarak krize karşı mücadele etmesini talep etti. Neobolşevikler burada yaptıkları açıklamada, başbakanın ofise gelerek kendileriyle görüşmediği sürece kabul odasını terk etmeyeceklerini belirtti.

Neobolşevikler ellerine aldıkları yazılı açıklama ile yetkilileri şu şekilde seslendi: "Rusya'da durum çok kötü. Ekonomik kriz on milyonlarla Rus vatandaşını etkiledi.

Vatandaşların reel gelirleri azalıyor, refah düzeyi düşüyor, işsizlik sayısı artıyor ve maaşların geciktirilmesi yine gündemin ana konusu olmaya başladı. Ama bunun yanında da siyasi alanda "demir yumruk" politikası devam ediyor. Protesto gösterilerine baskı yapılıyor ve korku ortamı oluşturuluyor."

Neobolşevikler Rus makamlarına da çağrıda bulunarak banka ve oligarşilerden ziyade, direkt Rus vatandaşlarına yardım edilmesini talep etti. 15 dakika süren eyleme Rus polisi müdahale ederek Neobolşevikleri gözaltına aldı. St.Petersburg polisinden İnterfaks'a yapılan açıklamada, "Gözaltına alınan 3 genç polis karakoluna götürüldü ve ifadeleri alınıyor." denildi.

CİHAN