kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuzla'da kaza: 1 polis şehit oldu

Giriş Saati : 29.01.2009 09:22
Güncelleme : 29.01.2009 23:48
Yeni Haber
Tuzla'da çalıntı bir otomobili durdurmaya çalışırken kaza yapan ekip aracındaki bir polis memuru şehit oldu.

polisin ''dur'' ihtarına uymayan hırsızlık şüphelisi 3 kişi, çalıntı olduğu belirlenen 34 UEA 07 plakalı otomobille ara sokaklarda polislerden kurtulamayınca E-5 Karayolu Kartal yönüne doğru kaçmaya başladı.

Bunun üzerine harekete geçen Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Ali Örnek ile Soner Sivri (34), 34 BE 3015 plakalı sivil bir otomobille şüphelilerin peşine düştü. 34 A 95159 plakalı polis aracı da İçmeler Köprüsü mevkisinde yolu trafiğe kapattı.
Bu sırada, hızla bu yöne doğru gelen 34 UEA 07 plakalı otomobil, yolu kapatan polis aracına çarptı. Kazada hafif yaralanan şüpheliler Eren Y. (19), Ümit E. (22) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi çevre hastanelere kaldırıldı.

Şüpheli aracı takip eden Ali Örnek'in kullandığı otomobil de yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yol ortasında bekleyen bir kamyonete arkadan çarptı. Kazada, otomobilde sıkışan Örnek ile yanındaki Sivri, olay yerine çağrılan itfaiye ekiplerince sıkıştıkları yerden çıkartılarak sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Sivri, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 14 yıllık polis olduğu belirtilen Soner Sivri'nin, evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen Örnek'in, hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, kazayı haber alan çok sayıda polis memuru hastanelere gelerek, meslektaşları için kan verdi.

ŞEHİT POLİS MEMURU SONER SİVRİ İÇİN YARIN İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE TÖREN DÜZENLENECEK

Tuzla'da çalıntı bir otomobili durdurmaya çalışırken kaza yapan ekip aracında şehit olan polis memuru Soner Sivri için yarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün bir polis aracı, Tuzla ilçesinin İçmeler Mahallesi E-5 Karayolu İçmeler Köprüsü civarında ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan çalıntı otomobili takip ederken trafik kazası yaptı.

Trafik kazası sonucu yaralanan ve Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru Soner Sivri, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polis memuru Sivri için yarın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesi önünde tören düzenlenecek.

ALİ ÖRNEK'İN SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR

Tuzla'da çalıntı bir otomobili durdurmaya çalışırken kaza yapan ekip aracındaki polis memurlarından Ali Örnek'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Tuzla'nın İçmeler Mahallesi E-5 Karayolu İçmeler Köprüsü civarında polisin ''dur'' ihtarına uymayarak kaçan çalıntı otomobili takip ederken trafik kazası yapan polis aracında sıkışarak yaralanan Ali Örnek, kaldırıldığı Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi görüyor.

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan ve bir yıllık evli olan Örnek'in ailesi ve meslektaşları da hastane önündeki bekleyişlerini sürdürüyor. Kazada, aynı araçta bulunan polis memuru Soner Sivri ise şehit olmuştu.

(AA)