kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Facebook'taki fotoğrafı boşanmaya delil oldu

Ali EYCE - İZMİR / SABAH
Giriş Saati : 29.01.2009 15:54
Güncelleme : 29.01.2009 23:11
Yeni Haber
İzmir'de bir mağazada yöneticilik yapan İzzet Turşucu, evi terk eden iki yıllık eşi güzellik uzmanı Büşra Turşucu'ya açtığı boşanma davasında, eşinin Facebook'taki transparan kıyafetli fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu. Mahkeme, eşinin gece hayatına düşkün olduğunu öne süren İzzet Turşucu'yu haklı bularak, Büşra Turşucu'yu eşine 3 bin lira tazminat ödemeye mahkum ederek çiftin boşanmasına karar verdi.

İzmirli İzzet Turşucu ile Büşra Turşucu (Sayın), iki yıl önce arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendi. Ancak bu evlilik fazla uzun soluklu olmadı. Bir süre sonra eşi Büşra'nın kendisine karşı ağır sözler söylediğini ve maddi beklentileri olduğunu iddia eden İzzet Turşucu, iki yıllık evliliklerinde şiddetli geçimsizliği gerekçe göstererek boşanma davası açtı.

İzmir 4. Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında İzzet Turşucu, eşi Büşra Turşucu'nun kendisinden maddi gücünün yetmeyeceği şeyler talep ettiğini ve bunları gerçekleştiremediği için hakaretler yağdırdığını, ailesini maddi destek konusunda tehdit ettiğini öne sürdü. Aile birliğinin temelinden sarsıldığını belirterek boşanmak isteyen İzzet Turşucu, 30 bin TL'si maddi ve 25 bin TL'si manevi, toplam 55 bin TL de tazminat talep etti. Davacı koca, ayrıca mahkemeye internetteki paylaşım sitesi Facebook'ta, eşinin gece hayatına düşkün olduğunu gösteren ve transparan kıyafetler içerisinde çekilmiş fotoğraflarını da delil olarak sundu.

'EVİ TERK EDEN KOCAMDIR'

Büşra Turşucu ise, asıl mağdurun kendisi olduğunu, evlilik birliğine bağlı kaldığını iddia etti. Avukatı Ercan Dönmez, aracılığıyla İzmir 4. Aile Mahkemesi'nde açılan davaya cevap dilekçesi veren Büşra Turşusu, evi terk edenin kendisi değil eşi olduğunu öne sürdü. Davalı kadın, maddi beklenti içinde olmadığını, aksine eşinin ailesinin maddi durumlarını düzeltmesi için üzerindeki ziynet eşyalarını bile verdiğini söyledi. Eşine maddi ve manevi bütün sorunlarında destek olmaya çalıştığını belirtti. Bugüne kadar boşanma konusunu kendisinin gündeme getirmediğini kaydeden Büşra Turşucu, eşinin cinsel rahatsızlıklarının bulunduğunu, iyileşmesi için bile büyük çaba sarfettiğini iddia etti. Ancak Mahkeme kocayı haklı buldu, kadını 3 bin lira tazminata mahkum etti.