kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Cinsel problemli liderler terör estiriyor'

CİHAN
Giriş Saati : 29.01.2009 15:40
Güncelleme : 29.01.2009 23:48
Yeni Haber
Türk Androloji Derneği üyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahir Turan, cinsel problemleri olan liderlerin dünyada terör estirdiğini söyledi.

Türk Androloji Derneği tarafından oluşturulan, 14 ilde toplam 50 bin erkeğin şeker, tansiyon ve yağ kütle oranını ölçmeyi amaçlayan 'Erkek Sağlığı TIR'ı Denizli'ye geldi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Turan, Türkiye'de erkeklere yönelik böyle geniş kapsamlı bir bilinçlendirme ve tarama çalışmasının ilk defa yapıldığını söyledi.

Erkeklerin sağlıklarını zaman zaman ikinci plana attığını ifade eden Turan, ''Özel yaşam, maddi sıkıntı, stres, sigara ve önerilen alkol miktarından fazlası, erkeklerin özellikle cinsel sağlığını olumsuz etkilemektedir.Dünyada yaklaşık 152 milyon, yani 20 ile 75 yaş arası bütün erkeklerin yüzde 16'sı sertleşme problemi yaşıyor." dedi. Tarama sırasında vatandaşlara bel çevresi, şeker hastalığı açısından kan şekeri ve tansiyon ölçümleri yapılacağını anlatan Turan, bunların sonuçlarının anormal çıkmasının, erkek cinsel sağlığının yanı sıra birçok hastalığın da habercisi olduğunun kaydetti. Dünya liderlerinin 50 yaş üstünde olduğuna dikkat çeken Turan, "Bu kişiler, iktidar olduğunda terör estirebiliyor. Bu sebeple herkes çekinmeden tedavi olmalıdır." şeklinde konuştu.

Bayer Erkek Sağlığı Ürün Müdürü Sinan Aktan ise gelişen teknolojiyle cinsel hastalıkların kolayca tedavi edilebildiğini, bundaki en büyük engelinse insanların çekingenliği olduğunu vurguladı. Spor yorumcusu Ümit Aktan ve Denizlispor Başkanı Ali İpek'in de katıldığı toplantının ardından Erkek Sağlığı Tırı, Bayramyeri'nde ücretsiz sağlık taramalarına başladı.