kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Balıkçı ağına 5 köpek balığı takıldı

Giriş Saati : 29.01.2009 09:21
Güncelleme : 29.01.2009 23:48
Yeni Haber
Antalya'nın Alanya ilçesinde avlanan balıkçı teknesinin ağlarına, 'Kaneme' cinsi olduğu bildirilen köpek balığı sürüsü takıldı. Fırtınadan kaçmış olabileceği belirtilen irili ufaklı ağlara takılan 5 köpek balığından en büyüğünün 75 kilogram ağırlığında ve 1 metre 40 santimetre uzunluğunda olduğu belirtildi.

Balıkçılık yapan Bayram Kılılı, arkadaşı İbrahim Yılmaz'ı da yanına alarak kendisine ait teknesiyle sabah saatlerinde avlanmaya çıktı. Alanya'nın Demirtaş beldesinde denize açılan Kılılı, avlanmak için denize ağ attı. Bir süre sonra ağları toplamak isteyen balıkçı, çekmesine rağmen ağı tekneye alamadı. Arkadaşının yardımıyla ağı tekneye çeken Kılılı, 2 küçük, 3 büyük köpek balığını görünce şaşkına döndü. Balıkçının, tamamı 250 kilogram ağırlığında olan köpek balıklarını bir restoranta sattığı öğrenildi. Köpek balıklarının 20 ile 75 kilogram ağırlığında, boylarının ise 15 ile 140 santimetre uzunluğunda oldukları belirtildi.

10 yıldır balık avlayan Bayram Kılılı (29) ilk defa köpek balığı avladığını söyledi. Tekneye çekmiş olduğu ağ çok ağır olunca bir an durakladığını anlatan Kılılı, "Ağı tekneye aldığımda 5 tane köpek balığı avladığımı görünce çok şaşırdım. Uzun süredir balıkçılık yapıyorum, bu bölgelerde hiç böyle bir balığa rastlamadım. Çok şaşkınız. Daha önce birkaç balıkçı bu tür balıklara rastlamıştı. Ancak çekindikleri için tutamamışlardı. Ben tuttuğum için mutluyum." dedi.

Balıkçı Mehmet Yıldırım da Akdeniz'de ilk defa böyle büyük bir balık gördüğünü söyledi. Yaklaşık 1 metrelik köpek balıklarına Anamur'da çok rastlandığını anlatan Yıldırım, Kaneme cinsi köpek balıklarının açık denizlerde ve kıyıdan en az 7 mil uzaklıkta yaşadıklarının altını çizdi.

Balıkların fırtınadan kaçmış olabileceklerini belirten Yıldırım, köpek balıklarının kıyıya bu kadar yaklaşmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını sözlerine ekledi.

(CİHAN)